MedWatch

Lav pris redder tilskud til smertemiddel

Selskabet Norpharma har i sidste øjeblikket besluttet sig for at sænke prise kraftigt på sit populære middel Oxycontin, og derfor bliver det tilskudsberettiget.

Foto: stock.xchng.

Det offentlige tilskud til smertebehandlingsmidlet Oxycodon er alligevel reddet. Det besluttede medicintilskudsnævnet på et møde tirsdag, skriver Dagens Pharma.

Nævnet havde ellers besluttet at kun morfin og tramadol skulle være tilskudsberrettiget, men en prisnedsættelse overbeviste nævnet.

"Morfin og oxycodon er stort set ens i virkning og bivirkning, men vi har ikke villet give fire gange så meget for det ene som for det andet. Men når Norpharma sætter prisen på Oxycontin ned, er de berettiget til generelt tilskud, og det får de så," siger formand for Medicintilskudsnævnet Mogens Laue Friis til Dagens Pharma

Norpharma har lavet beregninger, der viser, at staten vil spare ca. 60 mio. kr. om året efter prisnedsættelsen og bevarelsen af det generelle tilskud til oxycodon.

Medicintilskudsnævnet skal snart i gang med at se på de generelle tilskud til diabetesmedicin, og det har fået både Diabetesforeningen og Novo Nordisk til at advare mod at fjerne tilskuddet fra de nye midler.

Novo kæmper for hjemmemarkedet 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier