MedWatch

Nye retningslinjer for diabetesbehandling på vej

Diabetesorganisationerne i USA og EU er blevet enige om nye, fælles retningslinjer, der skal sikre en mere patientorienteret behandling af patienter med type-2-diabetes.

Foto: Helle Arensbak, Jyllands-Posten

Den amerikanske og europæiske diabetesorganisation er blevet enige om nye, fælles retningslinjer for behandling af type 2 diabetikere. Retningslinjerne er offentliggjort i organisationernes videnskabelige tidsskrifter Diabetes Care og Diabetologia.

Retningslinjerne er mindre normative end den tidligere vejledning og har en mere patientcentreret tilgang, der giver mulighed for at møde den enkeltes behov og tage hensyn til aldersforskel, og hvor fremskreden sygdommen er, hedder det blandt andet i en pressemeddelelse.

De nye retningslinjer fordrer, at behandlingen indledes med diabetes 2-pillen Metformin.

Bliver det nødvendigt at lægge yderligere et medikament til behandling for at nå patientens individuelle mål for blodsukkeret foreslås blandt andre DPP-4-hæmmere, der kommer i tabletform, GLP-1-analoger, så som Novo Nordisks Victoza, og basal insulin. Desuden nævnes diabetespillerne Sulfonyluria og en sidste gruppe, Glitazonerne. Endelig kan man gå direkte til mere komplekse insulinstrategier. Ingen af strategierne foretrækkes frem for den anden. I stedet skal valget af medicin ske med udgangspunkt i patienten.

"Særlige patientpræferencer, egenskaber, påvirkelighed over for bivirkninger, risici i forhold til at tage på i vægt samt for hypoglykæmi (et for kraftigt fald i blodsukkeret, red) bør spille en væsentlig rolle i valget af medicin," hedder det i artiklen i Diabetologia.

Bliver det nødvendigt at lægge et tredje medikament til behandlingen foreslås samme medicinalternativer som ved andetvalg.

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier