MedWatch

Sundhedsstyrelsen anbefaler ny type kemoterapi

Kræftstyregruppen under Sundhedsstyrelsen har anbefalet en ny type kemoterapi til behandling af fremskreden brystkræft.

En kemoterapi, der er den første af sin type og i forsøg har vist sig at kunne give kvinder med fremskreden brystkræft længere levetid, bliver nu ifølge Dagens Pharma anbefalet af Sundhedsstyrelsen.

Lægemidlet Halaven har i fase 3-studie som den første enkeltstof-kemoterapi vist at kunne forlænge den gennemsnitlige overlevelse (med tre måneder) hos patienter med spredt brystkræft sammenlignet med andre enkeltstof-kemoterapier.

Sundhedsstyrelsen sendte sidst i marts brev ud til regionerne om, at styrelsen efter anbefaling fra Kræftstyregruppen, anbefaler, at Halaven kan tages i brug som tredjelinje-behandling til kvinder med metastaserende brystkræft. Det vil sige kvinder, som tidligere har modtaget flere andre former for kemoterapi.

 Kræftpatienter lever længere i USA end i Europa

 Ny opdagelse: Sådan stopper man brystkræft fra at sprede sig  

Mere fra MedWatch

KU søger chef til nyt life science-program

Københavns Universitet har indledt jagten på den programdirektør, der skal stå i spidsen for innovationsprogrammet Spark Denmark, som Novo Nordisk Fonden forleden kastede 44 mio. kr. efter for at bringe flere akademiske projekter indenfor farma, medico, sundhedsteknologi og industriel biotek til markedet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier