MedWatch

Spansk medicinalfirma klar til at angribe Danmark

Den spanske lægemiddelkoncern Almirall bruger Danmark som brohoved til en nordisk invasion i forsøget på at skabe eksplosiv vækst.

Foto: Almirall / PR

Almirall har en plan, og Danmark er nøgleland i den. Den spanske lægemiddelkoncern forbereder sig på en vækststrategi, hvor København skal være med til at løfte den nuværende omsætning på omkring 75 mio. kr.

“Vi vokser i løbet af de næste 12-24 måneder til at være en virksomhed med måske 60 medarbejdere, og hvad der sker derefter, er der ikke umiddelbart planer for,” siger Lars Smedegaard Andersen, nordisk chef for Almirall – og lillebror til Mærsk-bossen Nils Smedegaard Andersen, til dagbladet Børsen. 

De spanske vilkår for lægemiddelindustrien er i øjeblikket stramme på grund af gældskrisen, og Almirall har ca. halvdelen af sin omsætning på 700 mio. euro i landet. I 2009 gjorde medicinalfirmaet sin entre i Norden og har siden da øget medarbejderstaben i Skandinavien til 16 mand.

“Historisk har vi ikke haft særligt meget i Norden, men det er der gjort op med, og for alle de nye produkter, der kommer, har vi også rettighederne i Norden,” siger Lars Smedegaard Andersen.

Der kan være mange forskellige årsager til en sygdom, men mange af patienterne viser ofte de samme symptomer. I lægemiddelkredse er det populært at gå efter medicinudvikling, der kan ramme selve årsagen til sygdommene, men Almirall fokuserer på produkter, der symptombehandler patienterne. Inden for de næste 12 måneder har selskabet et nyt lægemiddel til behandling af lungesygdommen COPD på vej samt et lægemiddel til smertebehandling af patienter med irriteret tarmsystem.

Selskabet samarbejder med Lundbeck om at sælge antidepressiverne Cipramil og Cipralex i Spanien, men fordi det snart er tid til, at generikaproducenterne tager over, kommer det til at ramme det firmaet.

Almirall omsætter for ca. 5 mia. kr. og sælger sine lægemidler i 70 lande.

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier