Spansk krise rammer leverandører af lægemidler og udstyr

Der står nedskæringer på dagsordenen i det spanske sundhedsvæsen, og det kan mærkes hos leverandørerne.

Den økonomiske krise i Spanien har været en hård omgang for de lægemiddelvirksomheder, der opererer på det spanske marked. Priserne på medicin har fået et hak nedad og konkurrencen fra kopi-produkter er skærpet.

Krisen betyder også, at mange virksomheder i medicinal- og medicosektorerne oplever, at deres tilgodehavende ikke er blevet betalt. Et nyt initiativ skal rette op på betalingsevnen.

”Den offentlige sektors gæld til leverandører til sundhedssektoren vurderes til i alt at være på 15,7 milliarder EUR – som skal tillægges renter, der estimeres til at løbe op i 930 millioner EUR.

Leverandørerne er bl.a. farmaceutiske virksomheder, virksomheder som leverer hospitalsudstyr etc. og apoteker. I de værste tilfælde er betalingen helt op til 800 dage forsinket. De sydlige og østlige provinser med en aldrende befolkning, er de regioner, som har de største betalingsproblemer.

På denne baggrund har regeringen offentliggjort konkrete initiativer, som skal sikre, at den offentlige sektor får betalt leverandørerne hurtigst muligt,” skriver sektorekspert Lasse Bagge Hansen fra Den danske Ambassade i Spanien.

Du kan læse hele Lasse Bagge Hansen klumme i Global Indsigt her.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også