MedWatch

MedWatch sætter fokus på stamceller

MedWatch tager temperaturen på stamcelleforskningen; hvor vi er både globalt, lokalt og på virksomhedsniveau - og et fingerpeg om, hvor vi er på vej hen. Find og læs artiklerne i serien her.

Foto: Stemcare / PR

Obs: Listen vil løbende blive opdateret.

 

 

Politikerne er stamcellers store fjende

Forskningsministeren droppede i efteråret de øremærkede penge til stamcelleforskningen. Politikere er stamcelleforskningens store udfordring, mener Novo Nordisk-forsker, som bakkes op af flere i branchen.

Læs artikel

 

Bioinformatik-firma ser smutvej til ny forretning i stamceller

Et bredt EU-samarbejde skal være nøglen til at åbne op for helt nye forretningskanaler for CLC Bio. Når stamcelleforskningen når flere gennembrud, står det aarhusianske bioinformatik-firma klar med ekspertise.

Læs artikel

 

Stamceller: Så langt er vi nået

I verden findes kun to stamcellebehandlinger, der bruger de kontroversielle stamceller fra befrugtede æg, og som er nået til de kliniske faser. MedWatch tager dig igennem stamcelleforskningens historie og giver dig et overblik over, hvor vi står i dag.

Læs artikel  
 

Bag om Novos nye insulinproducerende celler

Novo Nordisk vil finde en kur mod type-1-diabetes og har for nylig fået et gennembrud. Men i princippet kan diabetikerne allerede i dag blive kureret midlertidigt – om end kun få får muligheden.

Læs artikel

 

Novo har knækket stamcelle-koden

Novo Nordisk har fundet ud af, hvordan man avler insulinproducerende betaceller i laboratoriet, og er dermed et betydeligt skridt nærmere en kur mod type-1-diabetes. Men i medicinalselskabet er spørgsmålet, hvor stort det forretningsmæssige potentiale egentlig er.

Læs artikel

 

Direktør for privat stamcellebank går efter nøglerolle i national bank

Den adm. direktør for StemCare A/S forsøger at overbevise politikerne om, at firmaet skal spille en central rolle i etableringen af en national stamcellebank. Hun har en kommerciel interesse – men også en vision, siger hun.

Læs artikel

 

Sundhedsminister overvejer offentlig stamcellebank

Efter et kursskifte i Sundhedsstyrelsen overvejer regeringen en offentlig stamcellebank – et privat firma presser på for at få foden indenfor. DF foreslår offentligt-privat samarbejde.

Læs artikel

 

Flere firmaers patenter er i farezonen efter omstridt EU-dom

Selskaber, der har fået patent på forskning med visse stamceller, risikerer at komme til at stå med et ugyldigt patent i hånden. Det kan føre til tab for virksomhederne, men Novo Nordisk tager let på kendsgerningen.

Læs artikel

 

Banebrydende fødsel vækker debat

Er det forsvarligt at sætte børn i verden med det formål, at de skal redde en alvorligt syg søster eller bror? Debatten blusser, efter at det første donorbarn med friske stamceller er blevet født i Danmark.

Læs artikel

 

Svensk professor kritiserer dansk stamcellestrategi

En professor opfordrer Danmark til at oprette en offentlig stamcellebank. Han mener, at det er etisk forkert at lade danskerne benytte sig af private tilbud på området.

Læs artikel

 

Santaris lurer på at købe ny forskning

Biotekfirmaet Santaris Pharma, der forleden fyrede en fjerdedel af staben for at kunne fokusere på udviklingen af et hepatitis C-produkt, forhandler i øjeblikket om at købe ny stamcelleforskning.
Læs artikel

 

Lundbeck holder skarpt øje med stamcellefirmaer

Stamceller er fremtiden, og Lundbeck har øjnene på to-tre firmaer, der kan booste forretningen. Medicinalfirmaet venter blot på, at der bliver knækket en "sidste nød", før ledelsen springer til.

Læs artikel

 

Dansk topforsker jagter banebrydende stamcellesvar i nyt EU-projekt

Om bare fem år håber en af Danmarks førende kræftforskere at få en klar forståelse af, hvorfor stamceller kan udvikle kræftsvulster, når de bliver brugt til medicinsk behandling. Et bredt EU-samarbejde er nøglen.

Læs artikel

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier