MedWatch

Novo Nordisk vil behandle øjne og nyrer

Novo Nordisk vil jagte ny, biologisk medicin, der kan behandle følgesygdomme som øjen- og nyrelidelser hos diabetikere. Projektet er dog risikabelt, og det er usikkert, hvor stort markedet er.

Foto: Novo Nordisk/PR

Den danske diabetesgigant går nu efter nye forretningsområder. Helt konkret skal forskerne i Novo Nordisk kortlægge hele landskabet omkring diabeteskomplikationer, så der kan udvikles nye biologiske lægemidler til diabetespatienters nyre- og øjenlidelser.

”Der findes ikke rigtig nogen produkter, som kan hjælpe patienterne. Derfor har vi valgt at se på to af områderne, øjenlidelser og nyrelidelser, for at se om vi kan finde nogle biologiske lægemidler, som kan hjælpe patienterne,” siger Lars Rebien Sørensen, adm. direktør i Novo Nordisk, til Berlingske Business.

Risikabelt projekt

Projektet er dog risikabelt, erkender direktøren. Hidtil er ingen, der har forsøgt sig med lignende projekter i medicinalbranchen, lykkes.

”Rent klinisk er det svært at udvikle nye produkter. Der er tale om komplikationer, som opstår, efter at patienten har haft diabetes i lang tid. Det vil sige, at man skal finde nogle biomarkører, som på forholdsvis kort tid signalerer, at man har en langtidseffekt, så man slipper for at skulle køre kliniske afprøvninger i 15 år, for at se om det virker. Det er der jo ingen, der har økonomi til," siger Lars Rebien Sørensen.

Han mener dog, at det er selskabets pligt at gå ind eksperimentelt og se, om det kan finde projekter, der er interessante, siger han til avisen.

Det er uklart, hvor stort markedet for diabetesrelaterede øjen- og nyrelidelser er. Søren Løntoft Hansen, analytiker hos Sydbank, tror ikke, at Novo Nordisk ligefrem forventer et milliardmarked inden for følgesygdommene.

”Det handler nok mest om, at det ville være en fjer i hatten oven på alt det andet, Novo Nordisk er i gang med, hvis selskabet kunne udvikle biologiske behandlinger til senkomplikationer,” siger Søren Løntoft Hansen.

Mere fra MedWatch

Genmab-partner trækker sig fra samarbejde

Abbvie ønsker ikke længere at udvikle en fælles kræftkandidat med Genmab, men biotekselskabet skal stadig betale royalites af et eventuelt fremtidigt salg ved kommercialisering.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier