MedWatch

Novo Nordisks it-selskab fik vækst langt over markedet i 2011

NNIT, der er ejet af Novo Nordisk, stjal i 2011 markedsandele fra konkurrenterne.

Det Novo Nordisk-ejede It-selskabet NNIT havde fremgang i 2011. Kundegrundlaget blev såvel konsolideret som udvidet og koncernen er nu tættere på det strategiske mål om en fifty/fifty balance mellem omsætningen fra Novo Nordisk-koncernen og fra eksterne kunder.

"Vi er meget tilfredse med resultatet i 2011. Igen i år har vi haft en vækst langt over markedsgennemsnittet, samtidig med at vi har fortaget betydelige investeringer, som vil bidrage til NNIT's vækst og leverancekvalitet i årene fremover," siger administrerende direktør Per Kogut.

Andelen af omsætning fra kunder uden for Novo Nordisk steg til 39 pct. svarende til en vækst på 20 pct. i forhold til året før. Og den eksterne andel ventes at vokse yderligere i år, hvilket bringer et eventuelt helt eller delvist frasalg tættere på.

NNIT's omsætning voksede med 9 pct. til 1,8 mia. kr. i 2011 eller 7 pct. point mere end markedsvæksten.

"En af årsagerne til fremgangen er NNIT's indsats inden for global sourcing med flere timer leveret fra Kina, Filippinerne og Tjekkiet. I løbet af året er andelen af medarbejdere i de tre lande steget fra 16 pct. til 20 pct. af det samlede antal medarbejdere i NNIT – samtidig med, at der også er ansat flere i Danmark," lyder det fra selskabet.

Resultatet af primær drift før skat blev 194 mio. kr.

NNIT's primære fokus er på life science/farmaceutisk industri hvor NNIT har indgående kendskab til branchens særligt høje krav til kvalitet, processer og dokumentation. Derudover satser NNIT på finanssektoren, offentlige virksomheder og større private virksomheder.

Mere fra MedWatch

Genmab-partner trækker sig fra samarbejde

Abbvie ønsker ikke længere at udvikle en fælles kræftkandidat med Genmab, men biotekselskabet skal stadig betale royalites af et eventuelt fremtidigt salg ved kommercialisering.

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier