MedWatch

Danske medico- og medicinalselskaber topper C20 i kriseår

Medicinal- og medicoselskaberne i det førende danske aktieindeks OMX C20 har klaret sig bedst i forhold til de andre selskaber i indekset. Coloplast, Novo Nordisk, William Demant og Ambu topper listen over de bedste performers i perioden 1. september 2008 til udgangen af december 2011.

Foto: William Demant/PR

Bag listen, der i dag offentliggøres i dagbladet Børsen, står Danske Bank. Udviklingen understøttes af en artikel, som MedWatch tidligere har skrevet, der på basis af input fra Nordea viser, at de to sektorers indtjening kun påvirkes marginalt af lavkonjnktur. Se Medicinalsektors indtjening stabil trods krisetider

Coloplast topper

I Danske Banks analyse kommer medico-virksomheden Coloplast ind på en førsteplads ved i perioden 1. december 2008 til 15. december 2011 at have givet et afkast på 123 procent. Coloplast fastholdt i sidste uge forventningerne i sit netop offentliggjorte 1. kvartalsregnskab for 2011/2012 i faste valutakurser, men opjusterede i danske kroner. Coloplasts afdæmpede toplinjevækst vækker bekymring i Danske Bank, der sænker anbefalingen til ’hold’ fra ’køb’.

”Coloplast leverede svag organisk vækst, men kompenserede igen med en uventet stærk lønsomhed. Imidlertid mener vi, at marginerne på et tidspunkt vil ramme loftet og som konsekvens heraf vil den langsigtede vækst blive udfordret af en svag udvikling på toplinjen,” lød begrundelsen fra Danske Bank ifølge Ritzau Finans. I mellemtiden fastholder Nordea anbefalingen på Coloplast-aktien på ’køb’. 

Læs også Coloplast fastholder forventninger

Andenpladsen: Novo Nordisk kommer ind på andenpladsen med et afkast på 122 procent for perioden.

Tredjepladsen: Høreapparatkoncernen William Denmant snupper tredjepladsen med et periodeafkast på 81 procent.

Fjerdepladsen: Ambu, der producerer livredningsudstyr, får en fjerdeplads med et afkast i perioden på 75 procent.

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 39

Et konsortium står til at overtage Ferrosan Medical Devices, der kan være klar til en børsnotering inden for en femårig tidshorisont. Derudover fortsætter kampen om medarbejderne i branchen, mens Novo Nordisk har indgået en ny aftale. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier