MedWatch

Sydbank-analytiker: Positivt at Bavarian Nordic-aktiesalg klares hurtigt

Det er positivt, vurderer analytiker i Sydbank, at Bavarian Nordic allerede om en uge regner med at kunne præsentere resultatet af det udbud, selskabet tidligere mandag offentliggjorde, som skal sikre finansiering af et fase 3-studie med en vaccinekandidat mod RS-virus i første halvår 2022.

"Når man annoncerer en kapitalforhøjelse, så sætter det sig i investorernes bevidsthed, og de er måske ikke interesserede i at købe sig ind, før den er overstået," siger Søren Løntoft Hansen, analytiker i Sydbank. | Foto: Sydbank/PR

Det er positivt for Bavarian Nordic, at en planlagt kapitalrejsning gennem salg af over 6 mio. aktier ser ud til at blive klaret hurtigt.

Det er vurderingen fra Søren Løntoft Hansen, senioranalytiker i Sydbank, efter selskabet ifølge Bloomberg har fundet købere til de nye aktier.

"Når man annoncerer en kapitalforhøjelse, så sætter det sig i investorernes bevidsthed, og de er måske ikke interesserede i at købe sig ind, før den er overstået," siger Søren Løntoft Hansen til MarketWire.

Det planlagte aktiesalg blev annonceret tidligere mandag, og allerede her meddelte selskabet, at de forventede at komme i hus med salget mandag.

"Nu kan det komme ud af investorernes bevidsthed, og de kan så igen fokusere på det værdiskabende i selskabet," siger han.

Aktierne ventes ifølge Bloomberg at blive solgt til 268 kr. per aktie, og det indikerer en rabat i forhold til lukkekursen på 278,60 kr. mandag. Den kurs skal i øvrigt ses i forhold til fald på 7,6 pct. i dagens handel. Bavarian Nordic har endnu ikke selv meldt yderligere ud, og derfor heller ikke oplyst en salgspris.

"Niveauet er der måske ikke så meget at sige til set i lyset af det kursfald, vi har set i dag," konstaterer Søren Løntoft Hansen.

Han uddyber, at størrelsen på dykket mandag dog er kommet bag på ham.

"Jeg er egentlig overrasket over at se så stort et kursfald i dagens handel på baggrund af så positive fase 2 resultater, som er præsenteret fra covid-19-vaccinen," siger han og peger også på det positive ved kapitalrejsningen:

"Nu har man gennemført det her for at accelerere udviklingen af RSV-vaccinen, som man også har vist positive data for tidligere på året. Man vil også gerne accelerere udviklingen af RSV-vaccinen og ikke bare sidde at vente på, at der kommer en partner forbi, og det synes jeg egentlig er positivt i forhold til det kapløb, der lige nu er igang i forhold til RSV," lyder det.

Bavarian åbner udbud af 6,37 mio. nye aktier i rettet emision – forventer resultat mandag 

Mere fra MedWatch

Pharmadanmark om massefyringer i Leo Pharma: En del af gamet

Onsdagens melding om, at Leo Pharma de næste to år samlet skal nedlægge 1000 stillinger, skriver sig ind i en række af massefyringer i branchen, der er sket de senere år. Industrien skriger imidlertid på arbejdskraft, og fagforeningen Pharmadanmark har af samme grund opfordret Leo Pharma til straks at lave en jobbørs.

Overvældende flertal blåstempler nye EMA-beføjelser

Europa-Parlamentet har, få måneder før de nye opgaver skal varetages, vedtaget stærkere beføjelser til overvågning til EU’s lægemiddelagentur, EMA. Medicinalsektoren skal forberede sig på i udgangspunktet at være uden for døren i arbejdet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier