MedWatch

Bavarian Nordic-topchef: Kapitalforhøjelse vil skabe ro om partnerforhandlinger

Bavarian Nordics adm. direktør, Paul Chaplin, mener, at igangsætningen af et fase 3-studie via egne midler vil kunne skabe ro om partnerforhandlinger.

Foto: Philip Davali/Ekstra Bladet, Philip Davali

Det er vigtigt at holde et højt tempo på udviklingen af en RSV-vaccine, da forsinkelser i et konkurrencepræget marked i sidste ende vil reducere potentialet.

Det sagde Bavarian Nordics administrerende direktør, Paul Chaplin, på en telekonference mandag eftermiddag om baggrunden for planerne om salg af nye aktier til finansiering af et fase 3-studie med selskabets RSV-vaccine.

”Alt afhænger af ”time-to-market” og forsinkelser vil devaluere potentialet. Derfor er det vigtigt at få startet fase 3-studiet med vores RSV-vaccinekandidat så hurtigt som muligt.”

”Det håber vi på, at vi får støtte af vores investorer til,” sagde Paul Chaplin på telekonferencen.

Han sagde også, at det vil tage noget af presset af for at finde en partner på området - og at igangsætningen af fase 3 via egne midler vil kunne skabe ro om partnerforhandlingerne.

Ifølge Chaplin vil Bavarian så køre partnerforhandlingerne sideløbende med den videre udvikling af RSV-vaccinen i fase 3.

Den planlagte kapitalforhøjelse er på op til 10 pct., hvilket nogenlunde vil matche behovet på 250 mio. dollar.

På telekonferencen blev der spurgt ind til timingen for kapitalforhøjelsen, og der lod finansdirektør Henrik Juuel klart skinne igennem, at det er planen at gennemføre den snarest muligt.

”Det er intentionen at få det på plads i den meget nære fremtid, men det er påvirket af, hvordan markedet udvikler sig,” sagde Henrik Juuel.

Telekonferencen handlede også om den anden store nyhed fra Bavarian Nordic, som søndag leverede nye data for selskabets coronavaccine, ABNCoV2.

De data kunne selskabet ikke have ønsket sig bedre, fastslog Paul Chaplin.

”Vi ser stærke responsdata på alle undersøgte covid-varianter,” sagde han.

Undersøgelserne omfatter dog ikke den helt nye coronavariant, Omikron, som selskabet vil teste sin coronavaccine mod inden for en måned.

Bavarian Nordic vurderer, at det kan starte kontraktforhandlinger efter færdiggørelsen af fase 2 med ABNCoV2, og Paul Chaplin vurderede på telekonferencen, at der er mulighed for et ”betydeligt salg” af vaccinen forud for en registreringsansøgning og efterfølgende lancering.

Mere fra MedWatch

Pharmadanmark om massefyringer i Leo Pharma: En del af gamet

Onsdagens melding om, at Leo Pharma de næste to år samlet skal nedlægge 1000 stillinger, skriver sig ind i en række af massefyringer i branchen, der er sket de senere år. Industrien skriger imidlertid på arbejdskraft, og fagforeningen Pharmadanmark har af samme grund opfordret Leo Pharma til straks at lave en jobbørs.

Overvældende flertal blåstempler nye EMA-beføjelser

Europa-Parlamentet har, få måneder før de nye opgaver skal varetages, vedtaget stærkere beføjelser til overvågning til EU’s lægemiddelagentur, EMA. Medicinalsektoren skal forberede sig på i udgangspunktet at være uden for døren i arbejdet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier