MedWatch

Israel vaccinerer nu børn fra 5 år mod covid-19

Israels premierminister siger, at landet lige nu oplever en "børnebølge" af smittede med covid-19.

Foto: Corinna Kern/REUTERS / X06580

Israel er gået i gang med at vaccinere børn mellem 5 og 11 år mod coronavirus.

Dermed bliver landet et af de første til at give så unge børn stikket.

Formålet er at slippe for en ny bølge af smittede med covid-19.

Premierminister Naftali Bennett advarer om, at Israel lige nu oplever en "børnebølge" af covid-19. Halvdelen af de seneste bekræftede tilfælde af sygdommen har været hos børn under 11 år, skriver han på Facebook.

De første vaccinestik med Pfizer/Biontech-vaccinen til børn mellem 5 og 11 år blev givet mandag. I forvejen er myndighederne i gang med at give vaccinen til unge mellem 12 og 17 år.

"Lige nu, midt i epidemien, er det bedste middel til at beskytte vores børn vaccinationer," siger vaccinationseksperten Heli Nave, der mandag i Tel Aviv fulgte de første stik til de yngste børn.

Hun siger, at det ikke har været nogen let beslutning. Men de erfaringer, man har i USA, hvor de første stik til de 5- til 11-årige blev givet i tidligere på måneden, har overbevist hende og hendes kolleger.

Hen over sommeren har Israel oplevet en stigning i antallet af syge som følge af den mere smitsomme deltavariant. Det har i adskillige måneder betydet, at landet har været lukket over for omverdenen.

Derfor var landet også først med de såkaldte booster-stik - et tredje stik med vaccinen - til voksne for at fastholde graden af immunitet over for corona.

Netop den vaccinationspolitik er ved at blive rullet ud også i Danmark og flere andre steder i verden.

Mere fra MedWatch

Eir Ventures har rejst over 900 mio. kr.

Life science-fonden Eir Ventures gik sidste år i luften med et håb om at rejse 100 mio. euro inden for et år. Lidt over et år senere har fonden rejst 122,3 mio. euro, svarende til 900 mio. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier