MedWatch

Mette Frederiksen afviser at deltage i samråd om sin vaccinetur til Israel

Statsminister Mette Frederiksen (S) afviser at deltage i samrådet om indholdet af sin tur til Israel. Det møder kritik fra Venstre.

Statsminister Mette Frederiksen (S) ønsker ikke at stille op til samråd om sin tur til Israel, men henviser i stedet til udenrigsminister Jeppe Kofod (S) og uddannelses- og forskningsminister Jesper Petersen (S), skriver Berlingske.

Mette Frederiksen tog til Israel den 4. marts i år for at tale om vacciner med landets daværende premierminister, Benjamin Netanyahu, og udtalte efterfølgende, at hun var overbevist om, at det ville "betyde flere vacciner og dermed også en større sikkerhed", selvom dette endnu ikke har været tilfældet.

At statsministeren ikke selv vil svare på, hvad der kom ud af turen møder kritik fra Venstres udenrigsordfører, Michael Aastrup Jensen.

"Det er endnu et eksempel på regeringens magtfuldkommenhed. Det er jo statsministeren, der tog afsted til Israel. Det er hende, som har udtalt sig om det efterfølgende. Men så er det alligevel ikke hende, der møder op og svarer på spørgsmål," siger han til Berlingske.

Mere fra MedWatch

CHMP godkender seks lægemidler

Det europæiske lægemiddelagenturs ekspertkomite har på dets møde i oktober indstillet til, at seks nye lægemidler sendes på markedet i Europa – heriblandt et middel baseret på Genmabs teknologi. Samtidig anbefaler komiteen, at ti lægemidler kan bruges på nye måder.

Læs også

Trial banner

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier