MedWatch

Danskere under 18 år tilbydes ikke længere Moderna-vaccine

Fremover vil børn og unge i alderen 12-17 år udelukkende blive tilbudt vaccinen fra PfizerBioNTech.

Foto: Dado Ruvic/REUTERS / X02714

Personer i Danmark under 18 år vil ikke længere blive tilbudt vaccinen mod covid-19 fra selskabet Moderna.

De vil fremover udelukkende få tilbudt vaccinen fra Pfizer og Biontech.

Det sker ud fra et forsigtighedsprincip, oplyser Sundhedsstyrelsen i en pressemeddelelse.

De 12-17-årige er hidtil fortrinsvis blevet tilbudt Pfizer-vaccinen, men fremadrettet vil de udelukkende blive inviteret til vaccination med netop den.

"Ud fra et forsigtighedsprincip vil vi fremadrettet udelukkende invitere børn og unge til at modtage denne vaccine (Pfizer, red.). Ikke mindst i lyset af, at det er for denne vaccine, at der eksisterer den største mængde data fra brugen til børn og unge fra især USA og Israel."

Det siger enhedschef i Sundhedsstyrelsen Bolette Søborg i pressemeddelelsen.

Et nyt nordisk studie har undersøgt risikoen for hjernehindebetændelse og hjertemuskelbetændelse. Begge former for hjertebetændelse er kendte, men sjældne bivirkninger ved vaccination for covid-19.

I de foreløbige data rejses der mistanke om øget risiko for hjertebetændelse ved vaccination med Moderna.

Antallet af tilfælde med hjertebetændelse - og risikoen for det - er dog meget lavt, lyder det i pressemeddelelsen.

De foreløbige data fra det nordiske studie er blevet sendt til Det Europæiske Lægemiddelagenturs (EMA) bivirkningskomité og skal nu vurderes.

Sundhedsstyrelsen vil følge vurderingen fra EMA og tage stilling til, om der er behov for ændringer i anbefalingerne, når der kommer nye udmeldinger fra lægemiddelagenturet.

Sundhedsstyrelsen vurderer fortsat, at både vaccinen fra Pfizer-Biontech og Moderne er "særdeles effektive vacciner", som har en vigtig plads i det danske vaccinationsprogram.

Den svenske sundhedsstyrelse, Folkhälsomyndigheten, oplyste tidligere onsdag, at den vil sætte brugen af Moderna-vacciner på pause for alle svenskere født i 1991 og derefter.

Mere fra MedWatch

Johnson & Johnson misser forventningerne til salget

Selvom der er blevet solgt utallige Johnson & Johnson-vacciner mod covid-19, og Genmab-midlet Darzalex også har spædet godt til i kassen, så præsterer selskabet dårligere end analytikerne ventede i tredje kvartal.

Læs også

Trial banner

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier