MedWatch

Diabetesselskab starter fase 3-forsøg i Europa før tid efter knas i USA

For ikke at blive forsinket for meget i rekrutteringsprocessen som følge af, at de amerikanske sundhedsmyndigheders i september satte diabetesselskabet Diamyd Medicals fase 3-studie på pause i USA, fremskynder og udvider det svenske diabetesselskab forsøget i Europa.

Foto: Diamyd Medical / PR

Det var en våd klud i ansigtet på det Stockholm-baserede biotekselskab Diamyd Medical, da de amerikanske lægemiddelmyndigheder, FDA, i sidste måned satte Diamyd Medicals fase 3-studie i USA på såkaldt partial clinical hold, idet myndigheden ikke kunne sige god for alle dele af Diamyd Medicals studie-ansøgning.

Det storstilede fase 3-forsøg, Diagnode-3, er planlagt til at foregå i USA, og også på en lang række klinikker i Europa, og for ikke at komme for langt bagud i tidsplanen i forhold til rekruttering af patienter fremrykker Diamyd nu sine planer for igangsættelsen af forsøgene på de europæiske breddegrader, der ellers først skulle være sat i gang parallelt med, eller lidt efter, forsøgsopstarten i USA.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Magnus Heunicke er smittet med corona

Sundhedsminister Magnus Heunicke er i selvisolation i Bruxelles, efter at ministeren har fået et positivt svar på en coronatest. Han deltog i en julefrokost i Sundhedsministeriet i fredags, hvorfra der også er et andet smittetilfælde, men smittekilden er endnu ikke fastslået.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier