MedWatch

Selskaber indgår milliardforlig efter opioidkrise i USA

En krise med de stærkt smertestillende opioider kostede fra 1999 til 2019 knap 500.000 mennesker livet i USA.

Foto: Patrick T. Fallon/AFP / AFP

Fire amerikanske selskaber i medicinalbranchen skal betale sammenlagt 26 milliarder dollar - svarende til 164 milliarder kroner - for deres rolle i en omfattende og dødelig krise med opioider i USA.

Det er resultatet af et forlig, der har været over to år undervejs. Det skriver den amerikanske avis The Wall Street Journal.

De tre største distributører af medicin i USA, McKesson, Cardinal Health og AmerisourceBergen, skal betale 21 af de 26 milliarder dollar.

Det resterende beløb skal betales af medicinalproducenten Johnson & Johnson, der vurderes at have et mindre medansvar for krisen.

De fire selskaber har flere gange nægtet at have gjort noget galt.

Ifølge USA's Center for Sygdomskontrol og Forebyggelse (CDC) mistede næsten 500.000 mennesker livet i USA mellem 1999 og 2019 på grund af overdoser med opioider, der er et stærkt smertestillende lægemiddel.

 

Kilde: USA indgår gigantforlig med selskaber bag opioidkrise 

Analytiker: Opioid-forlig rykket tættere for Teva efter J&J's forlig

Medicinalgigant i milliardforlig: Stopper salg af opioider i USA 

Mere fra MedWatch

Svensk biotekselskab vil udvikle kræfttablet med japansk partner

Ascelia Pharma med danske Magnus Corfitzen i spidsen er gået sammen med japanske Taiho Oncology om at udvikle en ny, samlet behandling af kræft, der kombinerer Ascelia Pharmas kemoterapi med japanernes lægemiddel, der i dag bruges mod mave- og tyktarmskræft. Begge midler er tabletbaserede.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier