MedWatch

Nordnet: Orphazyme-styrtdyk i sigte efter nådestød fra FDA

Efter at FDA har afvist Orphazymes middel arimoclomol til behandling af Niemann-Pick-sygdommen, forventer Nordnet en gevaldig rutchetur for selskabets aktie, når Børsen åbner.

Foto: Sydbank/PR

Orphazyme-aktien står til kurstæv når børsen åbner senere fredag i København, efter at biotekselskabet har fået afvist en godkendelse af arimoclomol til behandling af Niemann-Pick-sygdommen i sin nuværende form.

Det vurderer Nordnets investeringsøkonom Per Hansen, der fremhæver, at aktien har været spekuleret op de seneste uger.

Orphazyme-aktien steg torsdag med 48,8 pct. til kurs 100 på baggrund af spekulationer om en mulig markedsføringsgodkendelse fra de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA.

"Det har reelt været high stake gambling. Selv om FDA ville godkende og give markedsføringsgodkendelsen til arimoclomol, ville det slet ikke kunne retfærdiggøre kurs 100, som den sluttede i går," skriver Per Hansen i et notat.

Per Hansen ser situationen for Orhazyme som håbløs, idet selskabet nu har fejlet med to studier, og nu har FDA så givet selskabet nådestødet.

Orphazyme har nedjusteret forventningerne til kontantbeholdningen ved udgangen af året til nu at udgøre cirka 50 mio. kr. mod tidligere ventet 350 mio. kr.

"Orphazyme har ingen penge og ingen dokumenterbare projekter," skriver Per Hansen.

Aktiekursen har haft nogle voldsomme udsving over de seneste uger, hvor aktien er steget til torsdagens lukkeniveau i 100 kr. fra lige over 30 kr. den 3. juni.

Fredag i sidste uge steg aktien på børsen i København med 136,8 pct. for derefter at falde 18,6 pct. mandag og 6,3 pct. tirsdag, inden den onsdag igen steg 9,5 pct.

På børsen i USA, hvor aktien også er noteret, har udsvingene været endnu vildere. Orphazymes amerikanske ADR lå torsdag i sidste uge en overgang med en stigning på hele 1400 pct. og endte godt 300 pct. højere efter at have været suspenderet hele 20 gange.

Uroen skabte usikkerhed om den reelle værdi af aktien i de forskellige scenarier.

Hos Danske Bank vurderede Mads Zink, der er chefaktiehandler, at den voldsomme stigning i ADR-noteringen i sidste uge var overgjort.

Han henviste dermed til den første såkaldte "meme-aktie". "Meme-aktierne" dækker over selskaber, som pludselig stiger ud af det blå og ikke som følge af selskabets økonomiske udvikling, men snarere på grund af voldsom omtale på de sociale medier.

"Investorerne har investeret ind i et komplet urealistisk scenarie drevet af ”meme-tendenser”. Nu kommer regningen efter den meget meget våde fest med heftige tømmermænd," afslutter Per Hansen sit notat fredag morgen.

Orphazyme nedjusterer forventningerne efter FDA-afvisning

Endnu en stor skuffelse rammer Orphazyme: FDA afviser NPC-kandidat 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier