MedWatch

Orphazyme fortsætter vilde udsving før vigtig FDA-beslutning

Aktien for biotekselskabet Orphazyme er igen steget voldsomt på dagen, hvor de amerikanske lægemiddelmyndigheder skal komme med en afgørelse angående virksomhedens lægemiddel arimoclomol.

Foto: Orphazyme/PR

Der er fortsat fut i Orphazyme-aktien i torsdagens danske handel, og dermed har aktien i det lille biotekselskab nu efterhånden i en uge leveret voldsomme udsving i begge retninger hver dag.

Det sker, frem mod at de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, efter planen torsdag skal komme med en endelig tilbagemelding om en eventuel markedsføringsgodkendelse af Arimoclomol til behandling af Niemann-Pick type C.

Torsdag stiger aktien med 23,7 pct. til 83,10 kr.

Det sker, efter at biotekselskabet fredag i sidste uge steg 136,8 pct. for derefter at falde 18,6 pct. mandag og 6,3 pct. tirsdag, inden den onsdag igen steg 9,5 pct.

Uroen i aktien kommer frem mod den vigtige skæringsdato og blev udløst i handlen med Orphazymes amerikanske ADR, der torsdag i sidste uge en overgang var oppe med hele 1400 pct. og endte godt 300 pct. højere efter at have været suspenderet hele 20 gange.

Uroen har tilsyneladende skabt usikkerhed om den reelle værdi af aktien i de forskellige scenarier.

Hos Danske Bank vurderer Mads Zink, der er chefaktiehandler, at den voldsomme stigning i ADR-noteringen i sidste uge var overgjort.

"Der gik lidt Gamestop i den," sagde Mads Zink i fredags til Ritzau Finans.

Han henviste dermed til den første såkaldte "meme-aktie". "Meme-aktierne" dækker over selskaber, som pludselig stiger ud af det blå og ikke som følge af selskabets økonomiske udvikling, men snarere på grund af voldsom omtale på de sociale medier.

Selv har Orphazyme meldt ud, at det ikke er bekendt med bagvedliggende faktorer - hverken i forhold til udviklingen i kliniske studier eller finansielle forhold - der kan forklare de store kursudsving, som mest er gået i opadgående retning.

Mads Zink og Danske Bank vurderer, at den værdisættelse, som Orphazyme en overgang var oppe i sidste torsdag i USA er helt i skoven - selv i det mest optimistiske scenarie.

Men der er umiddelbart stor forskel fra top til bund, alt efter om FDA vender tommelfingeren opad eller nedad.

Danske Bank har regnet sig frem til en teoretisk fair værdi af Orphazyme på 70 kr.

Skulle den amerikanske lægemiddelstyrelse give markedsføringstilladelse til arimoclomol til Niemann-Pick type C, vil den fair værdi stige til lige over 100 kr.

"Men det er vind eller forsvind for dem," lød det fredag fra Mads Zink.

Helt enighed om den del er der ikke i markedet.

Hos Nordnet vurderer investeringsøkonom Per Hansen, at udviklingen i aktien de seneste dage ikke vil kunne forsvares selv med en "pletfri påtegning" fra FDA til arimoclomol.

"I går var endnu en meget spændende handelsdag for Orphazyme i USA. I dag udløber seks måneders FDA-fristen for svar, men det kan ikke forklare kursudviklingen – slet ikke," skriver han i en kommentar torsdag.

Orphazyme-aktien atter i vejret i USA

Storaktionær sælger ud kort før Orphazymes vitale FDA-afgørelse: Levetid og afkastkrav er gået op i en højere enhed

Orphazyme iværksætter undersøgelse af voldsom og mystisk rutsjetur for aktie 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier