MedWatch

Biogen begynder at sende nyt Alzheimers middel ud om to uger

Mere end 900 klinikker og hospitaler rundt omkring i USA står klar til at administrere Alzheimers-patienter med Biogens nyligt godkendte lægemiddel Aduhelm.

Foto: BRIAN SNYDER/REUTERS / X90051

Væsentligt flere infusionscentre end ventet står klar til at give patienter, der lider af Alzheimers sygdom, den nye medicin, Aduhelm fra Biogen.

Det skriver Fiercepharma.

Hele 900 infusionscentre er klar til at administrere medicinen - i april lød forventningen på 600 - når Biogen begynder at sende medicinen ud om to ugers tid. I alt har det amerikanske selskab vurderet at 1200 klinikker rundt omkring i USA vil være i stand til at kunne admistrere Aduhelm.

Aduhelm er altså udset til at få både en hurtig og agressiv lancering.

I alt vurderer Biogen, at 1-2 mio. amerikanere med en mild version af demenssygdommen vil teste positive for ophobning af amyloid-proteiner, som er det, Aduhelm adresserer.

Selskabet regner dog ikke med de helt store økonomiske effekter fra lanceringen i 2021, da det tager tid at få patienterne op på de høje doser af midlet, som de skal modtage.

Biogen udvider produktionskapaciteten efter Alzheimers-godkendelse

FDA får hård kritik fra uafhængigt institut efter Biogen-godkendelse

Demens-professor om ny Biogen-godkendelse: Det første lille trin på en meget længere vej 

Mere fra MedWatch

Topchef efter nyt studieflop: "Det ligner jo lidt en Orphazyme"

Efter endnu et fejlslagent fase 2-forsøg, der har kostet biotekselskabet Asarina Pharma 50 mio. kr., nærmer det danskledede selskab sig afgrunden. Kun to skud har selskabet nu tilbage i bøssen, finansieringen til det ene mangler, og flopper de også, må selskabet dreje nøglen om, fortæller topchef Peter Nordkild.

Mærsk-donation til KU skal give laboratorier i topklasse

Etableringen af nye faciliteter i Mærsk Tårnet sikrer såkaldte GMO klasse 3-laboratorier, hvor forskere i Danmark vil kunne arbejde med blandt andet virus på et langt mere avanceret niveau end hidtil, lyder det fra Københavns Universitet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier