MedWatch

Demens-professor om ny Biogen-godkendelse: Det første lille trin på en meget længere vej

Mandagens godkendelse til Biogens Aduhelm er den første til et nyt Alzheimers lægemiddel i næsten tyve år, og det er især det principielle i den godkendelse, som gør Gunhild Waldemar, leder af Nationale Videnscenter for Demens, begejstret.

Gunhild Waldemar, leder af Nationalt Videncenter for Demens | Foto: Tomas Bertelsen / Nationalt Videnscenter for Demens / PR

Det er langt fra altid, at en lægemiddelgodkendelse giver genlyd uden for den kreds af læger og patienter, som umiddelbart kan få gevinst af den nye behandling, men det er ikke desto mindre, hvad Biogen mandag formåede at gøre.

Selskabets lægemiddel aducanumab, efter FDA's godkendelse mandag nu kendt som Aduhelm, er nemlig den første nye godkendte behandling for Alzheimers sygdom i næsten tyve år.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Tidligere storaktionær holder døren på klem for ny investering i Orphazyme

Venturefonden Sunstone, der for nyligt solgte ud af sine aktier i Orphazyme, afviser ikke på et senere tidspunkt igen at skyde penge i selskabet, der torsdag fik en kold skulder af FDA til selskabets NPC-kandidat. Men fondens formål gør en geninvestering til en svær øvelse, lyder det fra general partner, Sten Verland.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier