MedWatch

Lilly og Boehringer har postive resultater i hjertesvigt

Boehringer Ingelheim og amerikanske Eli Lilly har positive resultater i et fase 3-studie med Jardiance til behandling af kronisk hjertesvigt, eller svækket hjerte-pumpefunktion.

Foto: Stine Rasmussen/JPA

Det fremgår af en fælles meddelelse fra de to, der deler rettighederne til midlet. I Danmark markedsføres midlet af Boehringer Ingelheim.

Fase 3-studiet Emperor-Reduced viser, at Jardiance sammenlignet med placebo reducerer risikoen for dødsfald eller hospitalsindlæggelse som følge af hjertesvigt, når det gives i tillæg til standardbehandling. De fulde resultater fra studiet præsenteres på en kongres i slutningen af august.

Jardiance blev oprindeligt udviklet til behandling af type 2-diabetes, men store studier af effekter på hjerte-kar-sygdom viste tilbage i 2015, at midlet også reducerer risikoen for alvorlige hjerte-kar-hændelser i type 2-diabetikere.

Siden indledte Boehringer og Lilly nye studier af Jardiance til behandling af hjertesvigt. Lidelsen er udbredt blandt diabetikere, men omkring halvdelen af de 60 mio. mennesker, der lider af hjertesvigt på verdensplan, har ikke diabetes, har Boehringer Ingelheim og Eli Lilly tidligere oplyst.

Herhjemme har Novo Nordisk en ambition om at bevæge sig ind på hjerte-kar-området og overtog for nyligt det amerikanske biotekselskab Corvidia, der er i færd med at udvikle et antistof, der håbes at kunne reducere risiko for alvorlige hjerte-kar-hændelser.

FDA afviser Jardiance til patienter med type 1-diabetes

Eli Lilly og Boehringer afprøver diabetesmiddel mod hjertesvigt

Lilly og Boehringers diabetesmiddel får genvej til ny indikation

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier