MedWatch

Purdue betaler advokater to milliarder for forsvar i opioidsag

Medicinalselskabet Purdue Pharma er udpeget som hovedskurk i USA's store opioidkrise, og nu fremgår det af dokumenter indsendt til en amerikansk konkursdomstol, at Purdue alene i 2019 vil bruge knap to milliarder kroner på enorme retsopgør om skyld og ansvar.

Purdues hovedkvarter ligger i Stamford, Connecticut. Foto: JOHN MOORE/AFP / GETTY IMAGES NORTH AMERICA

Pengene kommer til at fosse ud af kassen hos det skandaleramte medicinalselskab Purdue Pharma, som efter flere måneders spekulation indleverede en længe ventet konkursbegæring i weekenden.

Purdue Pharma er ejet af Sackler-dynastiet, som ifølge Forbes er en af USA's rigeste familier med en formue, der i 2016 blev opgjort til omkring 13 mia. dollar - eller omkring 88 mia. kr. Både medicinalselskabet og navngivne medlemmer af Sackler-familien er under anklage for at have skabt en dødelig epidemi med aggressiv markedsføring af det smertestillende middel Oxycontin, der er klassificeret som et såkaldt opioid.

Det skriver Berlingske.

I et forsøg på at finde et forlig med en lang række amerikanske stater, byer og distrikter, der i et væk har sagsøgt både selskabet og familien, har Sackler-familien og dens rådgivere længe arbejdet med en plan om at lade selskabet gå konkurs og omdanne det til en fond, hvilket blev offentliggjort officielt søndag aften.

Af dokumenter indsendt til en konkursdomstol i New York mandag af Purdue Pharmas rådgivere fremgår det, at medicinalselskabet i 2019 kommer til at bruge omkring 263 millioner dollar - eller knap to milliarder kroner på store retsopgør. Langt størstedelen af pengene skal bruges på selskabets rolle i den amerikanske misbrugskrise.

Rigmandsfamilie bag Purdue skjuler milliarder i udlandet

Efter forligsaftale: Purdue indgiver konkurserklæring

Medier: Purdue nærmer sig gigantforlig i USA

Amerikansk dommer holder medicinalfirmaer på anklagebænken

Store medicinalfirmaer skal stå skoleret i retssag om amerikansk opioid-epidemi

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier