MedWatch

Medier: Purdue nærmer sig gigantforlig i USA

Ifølge flere anonyme kilder er skandalefirmaet Purdue ved at nå frem til et omfattende forlig, der skal imødegå de tusindvis af retssager, som truer selskabet med konkurs. Flere statsanklagere vil dog stadig gå direkte efter den stenrige Sackler-familie, som ejer virksomheden.

Foto: George Frey/REUTERS / X02043

Det skandaleramte firma Purdue er nået til enighed med en række sagsøgere om et forlig, der skal sikre firmaets overlevelse. Purdue er ramt af tusindvis af søgsmål og anklager i USA om at være skyld i den opioidkrise, som plager landet i disse år, og nu rapporterer flere amerikanske medier om hemmelige kilder, der er tæt på sagen, som og bekræfter, at selskabet skulle være tæt på at lande et gigantisk forlig.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters samt en række andre amerikanske medier, blandt andet The Wall Street Journal.

Efter sigende skulle forliget være aftalt med advokater for mere end 2000 byer og amter, 23 stater og 3 territorier, og tilbuddet fra Purdue og dets stenrige ejere Sackler-familien skulle ligge på 12 mia. dollar eller over 81 mia. kr.

Mindst 12 stater er dog stadig imod forliget og fastholder, at de vil møde Purdue i retten. Det privatejede selskab har base i staterne New York, Massachusetts og Connecticut, som er blandt de stater, der modsætter sig aftalen og vil have Sackler-familien til at garanterer et højere beløb. Det har ejerne afslået, selvom de støtter en verdensomspændende løsning på opioid-problemerne.

"Vi arbejder for en global løsning som dirigerer ressourcer til patienter, familier og lokalsamfund på tværs af landet, som lider og som har brug for hjælp," har familien sagt i en udtalelse som et argument mod at ende i det, familien beskriver som "endeløse retsprocesser".

Purdue har sendt en lignende udtalelse, hvor selskabet fastholder, at de samarbejder med alle sagsøgere om en samlet omfattende løsning.

Kammeradvokaten fra Connecticut, William Tong, mener dog, at der stadig er lang vej, før parterne kan nå en samlet aftale.

"Jeg er urokkelig i min holdning til, at Sackler-familien skal tilbagebetale de penge, som de tog ved at sælge opioider, så kan bruge dem på at løse det problem, som de har skabt. Deres nuværende forslag, tilbyder ikke det," siger William Tong.

Amerikansk dommer holder medicinalfirmaer på anklagebænken

Store medicinalfirmaer skal stå skoleret i retssag om amerikansk opioid-epidemi

Teva-aktien falder 10 pct. efter Purdues mulige millardforlig

Purdue tilbyder forlig på 80 milliarder kr. i retssager om opiodkrisen i USA

Johnson & Johnson taber opioid-retssag

Opioid-selskaber indgår forlig med amerikansk stat

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier