USA bruger 12 milliarder kr. på nye forsøg på at nedkæmpe opioidkrisen

USA's føderale sundhedsmyndigheder sender 1,8 mia. dollar til de amerikanske delstater til at hjælpe dem med at nedkæmpe opioid-epidemien, som stadig kræver store antal menneskeliv i landet.
Foto: JOHN MOORE/AFP / GETTY IMAGES NORTH AMERICA
Foto: JOHN MOORE/AFP / GETTY IMAGES NORTH AMERICA

Samtidig med at en række medicinalselskaber er kommet på den juridiske pinebænk i flere amerikanske delstater for at sælge opioidmidler til amerikanerne, sender sundhedsmyndighederne i landet nu også hjælp.

Ifølge Reuters giver USA's sundhedsministerium (Department for Health and Human Services) 1,8 mia. dollar (cirka 12 mia. kr.) til at hjælpe staterne med at dæmme op for opioidafhængigheden i landet. Pengene skal først og fremmest bruges til behandling for opioidoverdoser, forebyggelse af afhængighed og indsamling af data på tværs af landet.

Omfattende problemer med misbrug af både receptpligtige og ulovlige opioider har ført til store mængder af overdoser og dødsfald i USA - i 2017 døde 47.600 personer, og mens tallet falder, så sker det kun langsomt.

Det har ført til at flere amerikanske stater har sagsøgt opioidproducenter, som de beskylder for at bidrage til epidemien via beskidte salgsmetoder og markedsføring.

Teva og Johnson & Johnson er blandt dem der har været og er ramt af søgelyset.

Store medicinalfirmaer skal stå skoleret i retssag om amerikansk opioid-epidemi

Teva og Johnson & Johnsons aktier stiger efter milliardbøde i opioidsag

Johnson & Johnson taber opioid-retssag 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også