MedWatch

Teva og Johnson & Johnsons aktier stiger efter milliardbøde i opioidsag

Selvom en domstol i USA mandag idømte Johnson & Johnson en bøde på 3,8 mia. kr. for selskabets rolle i den amerikanske opioidkrise, så steg både Johnson & Johnson og Tevas aktie, da bøden var lavere end investorerne ventede.

Dommer Thad Balkman byder her velkommen på den første dag i retten i sagen mellem delstaten Oklahoma og Johnson & Johnson og Teva den 28. maj. Mandag uddelte han uddelt en milliardbøde til Johnson & Johnson. | Foto: Nick Oxford/Reuters/Ritzau Scanpix

Hvad der skulle være en ordentlig lussing til de medicinalselskaber, som har bidraget til den amerikanske opioidkrise, endte ikke med at være så slem, som selskabernes investorer havde frygtet.

Det kan ses tydeligt i aktiekurserne hos medicinalfirmaerne Johnson & Johnson og Teva, efter at førstnævnte mandag fik en bøde på 3,8 mia. kr. (572 mio. dollar) for sin rolle i opioidkrisen.

Johnson & Johnsons aktie var forud for dommen helt nede at vende en pris under 127 dollar, men steg cirka 5 pct. til 133 dollar efter dommen.

Teva, som også er involveret i retssager om opioidkrisen, steg 5 pct. på børsen i New York og er oppe med yderligere 4,5 pct. i det amerikanske formarked tirsdag.

Årsagen, skriver det israelske erhversmedie Globes, er, at anklageren i Oklahoma, hvor sagen mod Johnson & Johnson fandt sted, havde sigtet efter en bøde på op mod 114 mia. kr. (18 mia. dollar).

Selvom de fleste analytikere ifølge Globes havde ventet et lavere tal end det, så var 3,8 mia. kr. altså en decideret lettelse.

Teva har allerede indgået forlig med anklageren i Oklahoma, hvor selskabet betalte 560 mio. kr., men der venter en række retssager i andre amerikanske delstater for både Teva og Johnson & Johnson, hvorfor investorer og andre har holdt tæt øje med den første sag i Oklahoma.

Johnson & Johnson taber opioid-retssag

Teva betaler 560 mio kr for at lukke amerikansk retssag om dødelig epidemi 

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 39

Et konsortium står til at overtage Ferrosan Medical Devices, der kan være klar til en børsnotering inden for en femårig tidshorisont. Derudover fortsætter kampen om medarbejderne i branchen, mens Novo Nordisk har indgået en ny aftale. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier