MedWatch

Medie: Dansk whistleblower indblandet i milliardsag mod Novo Nordisk

Den tidligere ansatte melder sig klar til at vidne i sagen, skriver Børsen.

Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix

Milliardsøgsmålet mod Novo Nordisk bygger bl.a. på oplysninger fra danske Brian Lundström, der for mange år siden arbejdede for Novo Nordisk i USA.

Det skriver Børsen. Danskeren har selv været aktionær i Novo Nordisk og er klar til at vidne om sin dialog med Göran Ando, tidligere bestyrelsesformand, og Jesper Høiland, tidligere chef for Novo Nordisk i USA, fortæller han avisen.

"Jeg er ikke sådan en nasty whistleblower, som synes, at nu skal Novo helt ned i mudderet, men på den anden side skal investorerne også behandles korrekt. Novo er et fantastisk firma, men jeg synes, at investorerne skal have noget hjælp her. Så i min optik burde sagen forliges med et rimeligt forligsbeløb til investorerne, så alle kan lære lektien og komme videre i teksten," siger Brian Lundström til Børsen.

Selv led han et urealiseret kurstab på 1 mio. dollar i sidste halvdel af 2016 på sine Novo Nordisk-aktier. Han er dog ikke med i sagsøger i sagerne.

Sagen om knap 12 milliarder

Søgsmålet mod Novo Nordisk er anført af advokatfirmaet Njord Law Firm på vegne af utilfredse institutionelle investorer, som kræver 11,8 mia. kr. i erstatning fra Novo Nordisk. Det sker i en stævning, som investorerne har indleveret til Retten i Glostrup, har Børsen tidligere berettet.

Investorerne mener, at Novo Nordisk har vildledt aktiemarkedet og begået kursmanipulation i perioden op til 2016 ved ikke tilstrækkeligt at oplyse om det ulmende prispres i USA og stigende rabatter til amerikanske indkøbsorganisationer.

Allerede i juni varslede Njord Law Firm, at selskabet forberedte retssagen mod Novo Nordisk.

Beskyldningerne er lig dem, som amerikanske investorer har fremført i en retssag, der lige nu verserer i USA mod Novo Nordisk og de tre tidligere Novo-direktører Lars Rebien Sørensen, Jesper Brandgaard og Jakob Riis.

Novo Nordisk har tidligere afvist beskyldningerne, ligesom selskabet også afviser beskyldningerne i den amerikanske retssag.

Investorer sagsøger Novo Nordisk for 11,8 milliarder kr. i Danmark

Tidligere Novo-kronprins henter Novo-veteran til Falck

Medie: Nordea og SEB med i milliardsøgsmål mod Novo Nordisk

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier