MedWatch

Investorer sagsøger Novo Nordisk for 11,8 milliarder kr. i Danmark

En gruppe utilfredse investorer anført af advokatfirmaet Njord Law Firm har som varslet lagt sag an i Danmark mod Novo Nordisk for kursmanipulation. Investorerne kræver 11,8 mia. kr. i erstatning i en sag, der er et ekko af et amerikansk søgsmål mod firmaet.

Foto: Linda Kastrup//

Utilfredse institutionelle investorer anført af advokatfirmaet Njord Law Firm kræver nu 11,8 mia. kr. i erstatning fra Novo Nordisk i en stævning, som investorerne har indleveret til Retten i Glostrup.

Det skriver Børsen.

Investorerne mener, at Novo Nordisk har vildledt aktiemarkedet og begået kursmanipulation i perioden op til 2016 ved ikke tilstrækkeligt at oplyse om det ulmende prispres i USA og stigende rabatter til amerikanske indkøbsorganisationer.

Allerede i juni varslede Njord Law Firm, at selskabet forberedte retssagen mod Novo Nordisk.

Beskyldningerne er lig dem, som amerikanske investorer har fremført i en retssag, der lige nu verserer i USA mod Novo Nordisk og de tre tidligere Novo-direktører Lars Rebien Sørensen, Jesper Brandgaard og Jakob Riis.

"Til støtte for de nedlagte påstande gøres det overordnet gældende, at Novo (...) har afgivet og udbredt urigtige, ufyldestgørende og vildledende oplysninger, samt undladt at offentliggøre intern viden, og at dette udgør kursmanipulation (...)," skriver Thomas Ryhl og Christian Benedictsen-Nislev fra Njord Law Firm i stævningen ifølge Børsen.

Novo Nordisk har tidligere afvist beskyldningerne, ligesom selskabet også afviser beskyldningerne i den amerikanske retssag.

I en børsmeddelelse udsendt fredag eftermiddag afviser Novo Nordisk beskyldningerne fra investorerne.

Advokater gør klar til at hive amerikansk søgsmål mod Novo til Danmark

Tidligere Novo-topfolk afviser anklager i sag om vildledning af investorer 

Mere fra MedWatch

Agilent Technologies opjusterer

Laboratorieleverandøren Agilent Technologies har haft et stærkt forskudt tredje kvartal, og opjusterer forventningerne for helåret.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier