MedWatch

Advokater gør klar til at hive amerikansk søgsmål mod Novo til Danmark

Advokatfirmaerne IMF Bentham og Njord Law forbereder ifølge Børsen en retssag mod Novo Nordisk i Danmark, som gengiver de anklager om vildledende investorinformation, som selskabet og tre tidligere Novo-ledere står over for i USA.

Amerikanske investorer har sagsøgt Lars Rebien Sørensen (th.), Jesper Brandgaard (midten) og Jakob Riis (tv.) med beskyldning om, at de tre har stukket blår i øjnene på Novo Nordisks aktionærer. | Foto: Nils Meilvang/Scanpix

Novo Nordisk kan se frem til at få en retssag på halsen i Danmark, hvor utilfredse investorer i øjeblikket forbereder et søgsmål, der anklager selskabet for at vildlede om prispresset på det amerikanske diabetesmarked, før det blev almindeligt kendt.

Det skriver Børsen.

Den danske retssag er et ekko af en sag i USA, hvor amerikanske investorer har sagsøgt Novo Nordisk samt de tidligere direktører i selskabet Lars Rebien Sørensen, Jesper Brandgaard og Jakob Riis.

Her er den mest fremtrædende ankalge, at Novo Nordisk trods bedrevidende fortalte investorerne, at selskabet ikke ville blive ramt af prispres i USA i samme grad som konkurrenterne Sanofi og Eli Lilly.

Ifølge Børsen er det advokatfirmaet Njord Law, som anfører søgsmålet i Danmark, mens det australske firma IMF Bentham vil betale for sagen.

Og når IMF Bentham er involveret, så er der ikke tale om et søgsmål fra forsmåede privatinvestorer, fortæller Christian Benedictsen-Nislev, partner i Njord Law, til Børsen.

"Blandt litigation funding-firmaer er IMF kendetegnet ved at tage de store sager, såsom Danske Bank-sagen, og deres klienter er som oftest de store institutionelle investorer," siger han.

Novo Nordisk afviser beskyldningerne, ligesom selskabet også afviser beskyldningerne i den amerikanske retssag.

Tidligere Novo-topfolk afviser anklager i sag om vildledning af investorer

Amerikansk Novo-retssag om vildledning af investorer kan strække sig til 2021 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier