MedWatch

Konsortium starter forsøg med svensk alzheimersmiddel

Et offentligt finansineret forskningssamarbejde på Alzheimersområdet vil undersøge lægemiddelkandidat fra svenske Bioarctic nærmere.

Foto: Ritzau Scanpix/AP/Evan Vucci

Lægemiddelkandidaten BAN2401, der er udviklet af svenske Bioarctic og udlicenseret til den japanske medicinalvirksomhed Eisai, er blevet udvalgt til nærmere undersøgelse af the Alzheimer’s Clinical Trials Consortium (ACTC).

Det oplyser Bioartic og Eisai.

ACTC er at konsortium af amerikanske hospitalsafdelinger og andre forskningsorganisationer fokuseret på Alzheimersområdet, som sammen vil sætte fart på udviklingen af nye behandligner mod Alzheimers ved blandt andet at gøre det nemmere og hurtigere at rekruttere patienter til kliniske forsøg. ACTC er finansieret af NIA National Institute on Aging; et forskningscenter under National Institute of Health (NIH).

Studiet, der ventes indledt i starten af 2020, finansieres i fællesskab af ACTC, Eisai og en gruppe af øvrige sponsorer.

I forsøget vil ACTC og Eisai undersøge det svenskudviklede lægemiddels egenskaber som forebyggende behandling af Alzheimers Sygdom blandt patienter, der endnu ikke udviser symptomer på sygdommen trods forøgede nivauer af proteinet amyloid i hjernen, der således har en høj risiko for at udvikle mild kognitiv svækkelse og demens.

I studiet vil den svenske lægemiddelkandidat blive givet til en gruppe af patienter for at reducere forekomsten af amyloid efterfulgt af behandling med det eksperimentelle lægemiddel elenbecestat, der menes at kunne reducere produktionen af amyloid-beta, der kan klumpe i hjernen – såkaldt plak – og dermed også ophobningen af amyloid i hjernen.

Elenbecestat udvikles i et samarbejde mellem Biogen og Eisai.

Eisai og Biogen satser på svensk Alzheimers-middel efter fiasko 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier