MedWatch

Biogen går på opkøbsjagt efter Alzheimers-fejlslag

Michel Vounatsos, adm. direktør i Biogen, har indledt et offensiv på opkøbsfronten, efter at selskabets store Alzheimers-håb aducanumab slog fejl i fase 3.

Foto: Ritzau Scanpix/Reuters/Brian Snyder

Der er behov for opkøb for at lappe det hul, som det fejlslåede Alzheimers-middel aducanumab efterlader i den amerikanske biotekkæmpe Biogens planer.

Det siger Biogens adm. direktør Michel Vounatsos i forbindelse med selskabets regnskab for første kvartal, som kom onsdag, ifølge Endpoints.

På et investormøde sagde Michel Vounatsos, at selskabet "arbejder meget hårdt på at finde muligheder med et højt afkast," og at firmaet har et "pligt til at komme igen," efter fejlslaget med aducanumab i fase 3 i marts.

Dengang faldt Biogens aktie med 29 pct., fordi aducanumab var et af selskabets helt store fremtidshåb.

Ifølge Endpoints fortalte selskabets ledelse på samme investormøde, at selskabet formentlig har 42 mia. dollar (280 mia. kr.) at bruge på opkøb, partnerskaber og uddelinger til aktionærerne over de næste fem år.

Biogen er langt fra det eneste selskab, som har fejlet mod Alzheimers. En spritny rapport fra life science-analysehuset Iqvia viser således, at medicinalindustrien samlet set har skrottet 86 lægemiddelhåb mod Alzheimers over de seneste ti år.

I samme periode blev blot et middel godkendt mod Alzheimers, og det var Allergans Namzaric, som er en kombination af to ældre og i forvejen godkendte lægemidler. 

Biogen skrotter lægemiddelkandidat mod Alzheimers - aktien falder 29 pct

Alzheimers-fiasko slettede 176 mia kr fra Biogen og Eisais markedsværdi 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier