MedWatch

Biogen skrotter lægemiddelkandidat mod Alzheimers - aktien falder 29 pct

Biogen-aktien styrter ned, efter at selskabet og partneren Eisai har afbrudt to fase 3-studier med en potentiel behandling af Alzheimers sygdom.

Foto: Ritzau Scanpix/Reuters/Brian Snyder

Opdateret 22. marts kl. 07:30 - Biogen og partneren Eisai har afbrudt to fase 3-studier med lægemiddelkandidaten Aducanumab til behandling af Alzheimers sygdom. Biogens aktie faldt torsdag 29 pct. på nyheden.

Beslutningen om at indstille fase 3-studierne sker efter anbefaling fra den uafhængige overvågningskomité, der følger studiet.

Komitéen konkluderede på baggrund af en analyse, at det var nytteløst at fortsætte, da studierne med stor sandsynlighed ikke ville nå de primære endemål. Anbefalingen om at stoppe studiet var ikke relateret til bivirkninger, understreger Biogen og Eisai i en meddelelse.

Det kuldsejlede projekt bliver dermed endnu et i en lang række af Alzheimers-studier, som er slået fejl.

"Den skuffende nyhed understreger kompleksiteten i behandlingen af Alzheimers sygdom og behovet for at styrke vores viden inden for neurovidenskab," siger Michel Vounatsos, adm. direktør i Biogen, ifølge meddelelsen.

Allerede da nyheden kom ud torsdag middag dansk tid, spåede analytikere et fald i Biogen-aktien på op til 30 pct. I det amerikanske formarked faldt aktien 27 pct., og det blev senere fulgt op af et reelt fald på 29 pct.

En aktie i Biogen koster nu 226 dollar mod 320 dollar dagen inden.

Biogen og Eisai kæmper for at overbevise investorerne med Alzheimers-data

Selskaber flopper på stribe: Derfor er gåden om Alzheimers stadig uløst

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier