MedWatch

Teva leverer stort set som ventet i første kvartal og er på vej i mål med spareplan

Tevas omsætning og justerede indtjening per aktie var i første kvartal stort set som ventet på forhånd, og topchef Kåre Schultz hæfter sig ved, at man er godt på vej med at nå i mål med en stor spareplan.

Foto: /Ritzau Scanpix/Reuters/Amir Cohen

Den israelske mediicnalkoncern Teva med danske Kåre Schultz ved roret kan torsdag melde om en omsætning og indtjening i første kvartal, der lander stort set som ventet af markedet.

Omsætningen lander på 4,3 mia. dollars - et markant dyk fra de godt 5 mia. dollars, man landede i første kvartal af 2018. Her havde analytikerne ifølge gennemsnittet af etsimater indsamlet af Bloomberg forventet 4,38 mia. dollar. Det skriver Ritzau Finans.

Teva taber 105 mio. dollars netto i perioden, men på justeret basis er det en gevinst på 0,60 dollars mod en forventning om 0,59 ifølge Ritzau Finans.

Selskabet holder fast i sine forventninger til hele året, og umiddelbart ligner det et godkendt regnskab.

Teva-aktien steg da også med op mod 3 pct. i formarkedet på børsen i New York, men siden er det gået det anden vej, og i skrivende stund ligger aktien til et fald på 0,6 pct.

På vej i mål med spareplan

Kåre Schultz hæfter sig ved, at selskabet fortsat leverer på en spareplan, som han har søsat, siden han tiltrådte i efteråret 2017.

"Det andet år af vores toårige omstruktureringsprogram kom lovende fra start. Vi er på sporet til at reducere vores omkostningsbase med 3 mia. dollar ved udgangen af 2019, og vi har opnået en reduktion på 2,5 mia. dollar til dato, mens vi fortsat nedbringer vores gæld," udtaler den danske topchef i en kommentar til regnskabet.

I første kvartal har man sænket de administrative omkostninger med 11 pct., salgs- og marketingomkostninger med 12 pct. og udgifter til forskning og udvikling med hele 18 pct.

Men omsætningen dykkede altså også med 15 pct. særlig grundet kopikonkurrnece til flagskibsproduktet Copaxone, hvis salg er blevet mere end halveret i USA mellem de to kvartaler.

Danske investorer har investeret 370 millioner kr. i Teva 

Teva betaler Kåre Schultz 327 millioner kr. for 14 måneders arbejde 

Teva tilbagekalder blodtryksmedicin fra indisk skandalefabrik 

Teva flopper i fase 3-forsøg og lægger endnu en indikation i graven 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier