MedWatch

Teva tilbagekalder blodtryksmedicin fra indisk skandalefabrik

Israelske Teva stiller sig igen ind i køen af selskaber, som må trække blodtryksmedicin af markedet, fordi det er produceret på den indiske fabrik Hetero Labs, hvorfra der er fundet kræftfremkaldende urenheder i det aktive sartanstof.

Teva har nu også måtte trække foruretnet blodtryksmedicin tilbage, som en lang række andre firmaer. | Foto: Reuters/Ritzau Scanpix/Ammar Awad

Bare en uge efter at Torrent tilbagekaldte 100 forsendelser af losartan produceret i Indien af Hetero Labs, trækker israelske Teva Pharmaceuticals, der har danske Kåre Schultz i spidsen, nu 35 forsendelser af losartan-tabletter af markedet, da de også indeholder ingredienser fra den indiske skandalefabrik.

Alle Tevas forsendelser er solgt til Golden State Medical Supply i USA. Det skriver branchemediet Fiercepharma.

Det er dog ikke en ny oplevelse for Teva, som også trak blodtryksmedicin tilbage fra det amerikanske marked i november, hvor forurenet valsartan indgik.

Den seneste uges to tilbagekaldelser vil sandsynligvis forstærke manglen på losartan, som de amerikanske sundhedsmyndigheder FDA allerede har advaret om, efter en stribe af firmaer har måtte trække blodtryksmedicin af markedet, da der blev fundet giftige og potentielt kræftfremkaldende urenheder i produktionen hos især Hetero Labs.

Teva har understreget, at risikoen for at få kræft af pillerne er meget lille, og at patienter, også ifølge en FDA-anbefaling, med de berørte tabletter, burde fortsætte med at tage dem, indtil deres doktor eller apotek havde fundet et alternativ. Ifølge FDA er risikoen for et slagtilfælde ved ikke at tage sin blodtryksmedicin større end risikoen for potentielt at få kræft.

Hele skandalesagen begynder nu også at få retslige følger, og i sidste uge fortalte en advokat i USA, at han forventer at repræsenterer omkring 2000 personer i et søgsmål om erstatning for de giftige præparater, som de har indtaget.

Tusindvis af retssager på vej i skandale om forurenet blodtryksmedicin

USA tillader midlertidigt salg af forurenet blodtryksmedicin for at undgå mangel

FDA godkender ny kopi af skandaleramt blodtryksmiddel: Skal sikre forsyning efter massive tilbagekaldelser

Nyt kræftfremkaldende giftstof fundet i blodtryksmedicin

Pfizer nu også ramt af skandale: Tilbagekalder 763.000 tabletter med forurenet blodtryksmedicin

Efter storstilet aktion mod forurenet blodtryksmedicin: Nu mangler amerikanerne medicinen  

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier