MedWatch

Kolesterolmiddel volder Sanofi nye kvaler: skærer 60 pct af prisen

I et forsøg på at tage kampen op med sin store rival Amgen skærer Sanofi 60 pct. af prisen på sit kolesterolsænkende middel Praluent, det er den anden store prissænkning inden for et år.

Foto: Philippe Wojazer/Ritzau Scanpix

For anden gang inden for et år skærer Sanofi en ordentlig luns af listeprisen for sit kolesterolsænkende middel Praluent. 60 pct. af prisen ryger af denne gang, men det betyder stadig en årspris på 5850 dollar (cirka 38.500 kr.) i USA.

Det skriver Reuters.

Sanofis beslutning kommer lidt mere end tre måneder efter, at Amgen sænkede prisen på sit rivaliserende middel Reptha, og de ligger nu på samme prisleje. Begge midler er såkaldte PCSK9-hæmmere, der ved deres lancering i 2015 var tænkt som et alternativt til den gængse kolesteroldæmpende behandling med statiner. Men med en enormt lav pris for statiner, har de nye behandlinger ikke rigtigt kunne konkurrere mod dem bortset fra blandt patienter, hvor statiner af den ene eller den anden årsag ikke var en effektiv behandling.

Derudover har midlerne også været ramt af flere amerikanske institutioner, som har søgt at lægge låg på de høje priser for medicin i USA.

Således har både Praluent og Repatha også været nogle af de midler, som først har været inkluderet i forsøg med de alternative prismodeller, hvor patienterne eller nærmere deres forsikringsselskaber ikke har skullet betale for behandlingen, hvis den var uvirksom, eller at de på anden måde var utilfredse.

Amgen sænker prisen på lægemiddel – tre ud af fire patienter havde ikke råd

Styrelse åbner for ansøgninger til forsøg med risikodeling

Sanofi sænker priserne og går til angreb på Amgen

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier