MedWatch

Amgen sænker prisen på lægemiddel – tre ud af fire patienter havde ikke råd

Amerikanske Amgen skærer 60 pct. af listeprisen på sit lægemiddel Repatha for visse patienter. Prishugget sker for at få flere patienter til at købe midlet og formentlig – mener en analytiker – af politiske årsager.

Amgens lægemiddel Repatha har indtil videre ikke levet op til de salgsforventninger, som blev sat ved midlets lancering i 2015. | Foto: Amgen

Patienter med den offentlige, amerikanske sygesikring Medicare kan fremover forvente at betale markant mindre for Amgens lægemiddel Repatha mod forhøjet kolesterol.

Amgen har besluttet at skære 60 pct. af listeprisen på lægemidlet, hvilket ifølge selskabet skyldes, at for få patienter rent faktisk har råd til midlet.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Forsøgsordning med risikodeling ender med vag konklusion

Lægemiddelstyrelsen har nu evalueret forsøgsordningen med risikodeling på lægemiddelområdet, men det sparsomme erfaringsgrundlag og påvirkningen fra covid-19 gør det svært at drage håndfaste konklusioner, lyder det fra Lægemiddelstyrelsen.

Europæisk laboratorienetværk skal sikre bedre data

Et nyt netværk af "referencelaboratorier" som led i EU's sygdomsforebyggelse skal bane vejen for bedre data. Der er stadig plads til forbedring, når der skal forberedes på fremtidige pandemier, siger Europa-Kommissionen til MedWatch.

Patientdata fra den 'virkelige verden' dokumenterer langtidsvirkning af vacciner fra ALK

I det største studie nogensinde af sin art dokumenterer patientdata fra den 'virkelige verden' langtidsvirkning i op til ni år af vacciner fra ALK. Hidtil har det ikke været muligt at vise i almindelige kliniske studier, hvor opfølgningsperioden er kortere, og den ny viden kan blive en krumtap i ALK’s dialog omkring pris og tilskud med myndigheder og betalere.   

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier