MedWatch

Allergan vil have Højesteret til at se på omstridt "indianerfinte"

Selvom man er blevet slået ned flere gange før, vil Allergan nu have USA's Højesteret til at tage et kig på om de kan bruge en indianerstamme til at beskytte flere af deres patenter på øjenmidlet Restatis.

Foto: Allergan

Allergans manøvre om at beskytte sine patenter for øjenmidlet Restasis ved at overdrage seks af dem til den amerikanske indianerstamme Mohawk, har vist sig at være så stort et stridspunkt, at den måske skal en tur for Højesteret.

I hvert fald har Allergan og Mohawk anmodet den øverste domstol i USA om at se på sagen, der tidligere har trukket store overskrifter.

Det skriver Fiercepharma.

Omkring begyndelsen af 2018 forsøgte Mohawk nemlig at få Mylan til at droppe sine planer om at udvikle en kopi af Restatis med henvisning til den retslige immunitet, som de amerikanske indianerstammer har i USA på grund af deres særlige suverænitet i landet. Den var patentdomstolene dog ikke med på, og Mohawk stammens anmodning blev slået tilbage, ligesom manøvren tiltrak generel fordømmelse fra både sentorer og erhvervsledere. Flere anså det som et lumpent forsøg fra Allergans side på at udnytte indianerstammernes unikke position i USA til uetiske formål.

Trods kontroverserne har Allergan- og Mohawk-ledelserne ikke opgivet ævred endnu, hvorfor man så også beder USA's højesteret om at kigge på sagen.

Årsagen til at Allergan gør så mange krumspring for Restasis er, at midlet er en stor blockbuster for selskabet, hvorfor ledelsen er ivrig efter at holde kopiproducenterne væk. Men selvom selskabet forsat forsøger at beskytte midlet, så lader det samtidig til, at ledelsen neddrosler forventningerne til, at det kan lykkes. I hvert fald har Allergan droppet en planlagt udvidelse af de faciliteter, som står produkten af Restasis

Allergans indianer-finte kan skabe ny trend

Allergan-topchef forsvarer "indianerfinte"

Senatorer beder retsudvalg om at undersøge "indianerfinte" 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier