MedWatch

Amerikanske politikere starter undersøgelse af medicinpriser: Novo er i søgelyset

Novo Nordisk, Sanofi, Teva og AbbVie er blandt de selskaber, som Repræsentanternes Hus har sat under luppen i en ny undersøgelse, som skal skabe større klarhed om, hvordan medicinalindustrien fastsætter deres priser.

Demokraten Elijah Cummings skal stå i spidsen for ny undersøgelse af medicinpriser. | Foto: Ritzau Scanpix/AP/Pablo Martinez Monsivais

Demokraterne i Repræsentanternes Hus i USA har nu sat gang i, hvad der skal være en ny stor undersøgelse af prissætningen af medicin. Novo Nordisk er sammen med 11 andre selskabet blevet afkrævet detaljerede informationer omkring deres politik for hvordan de fastsætter priserne på deres medicin.

Det skriver Bloomberg.

For Novo Nordisks vedkommende er det insulinerne Novolog og Victoza, der er i søgelyset, og Sanofi skal oplyse om prispolitikken for insulinen Lantus, mens Teva skal indlevere informationer omkring prispolitikken for sklerosemidlet Copaxone. 

"Målet med denne undersøgelse er at fastslå hvorfor lægemiddelselskaber øger priserne så dramatisk, hvordan lægemiddelselskaberne bruger overskuddet og hvilke skridt der kan tages for at reducere priserne på receptpligtige lægemidler," siger demokraten Elijah Cummings, som står i spidsen for undersøgelsen, der bliver foretaget af The Committee for Oversight and Reform.

Undersøgelsen er blevet igangsat få dage efter at Elijah Cummings og senator Bernie Sanders introducerede et forslag til lovgivning, som skal tvinge priserne på lægemidler ned i USA.

Forslaget og nu undersøgelsen er de seneste tiltag fra det politiske system i USA, der søger at reducere omkostningerne forbundet med køb af medicin i USA, hvor priserne traditionelt er langt højere end de er i for eksempel Europa og Canada.

I det nye lovgivningsforslag er en af grundpillerne da også, at medicinpriserne i USA skal lægge sig om af medianpriserne i Canada, Storbritannien, Frankrig, Tyskland og Japan.

Bernie Sanders introducerer lovgivning som skal få medicinpriserne ned

Medicinalvirksomheder i USA lurepasser med prisstigninger

Eli Lilly opretter hjemmeside, hvor patienter kan udregne medicinpriser 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier