MedWatch

Medicinalvirksomheder i USA lurepasser med prisstigninger

Mens en række store medicinalselskaber har indledt året med prisstigninger på lægemidler, har Novo Nordisk indtil videre forholdt sig i ro.

Foto: /Ritzau Scanpix/Linda Kastrup

Med indgangen til 2019 har en stribe globale medicinalselskaber sat priserne op på mere end 250 receptpligtige lægemidler i USA. Ifølge Goldman Sachs-analytiker Robert Jones ligger årets første listeprisstigninger på omkring fire pct. - godt halvdelen af, hvad de blev hævet med sidste år. Det skriver Berlingske.

Ifølge den amerikanske analysevirksomhed RX Savings Solutions er langt færre lægemidler indtil videre behæftet med prisstigninger i år sammenholdt med for et år siden, derfor forventer man, at flere medicinalselskaber på nuværende tidspunkt lurepasser for at holde sig uden for rampelyset, skriver Berlingske.

Det er blandt andre Novo Nordisk, der indtil videre har forholdt sig i ro, bekræfter selskabet over for Berlingske, mens konkurrenten Eli Lilly kort efter nytår hævede priserne på to af sine mindre diabetesmidler med seks pct.

Sidste år valgte Novo Nordisk at hæve prisen på insulin-midlet Tresiba, to gange. I begyndelsen af året med med fire pct. og anden gang med fem pct.

Indkøbsorganisationer jubler over Trumps tiltag mod høje medicinpriser

USA's sundhedsminister: Vi kan gøre op med medicinrabatter

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier