MedWatch

Bernie Sanders introducerer lovgivning som skal få medicinpriserne ned

Støttet af en række andre demokrater vil den amerikanske senator Bernie Sanders introducere lovgivning, som skal presse de høje medicinpriser i USA ned.

Foto: Ritzau Scanpix/Christopher Katzarov

I USA vil Sanator Bernie Sanders og Elijah Cummings fra Repræsentanternes Hus torsdag introducere forslag til nye lovgivning, som skal sende priserne på lægemidler ned.

Det skriver Reuters.

Selvom præsident Donald Trump har talt meget om at sænke medicinpriserne, så mener Demokraterne ikke, at der er blevet gjort nok. Politikere som Bernie Sanders mener ikke, at Trump-adminstrationens tiltag har slået hårdt nok til lægemiddelproducenterne og ført til signifikante besparelser for de amerikanske forbrugere.

Det nye lovgivningsforslag hviller på tre ben. For det første skal priserne på receptpligtige lægemidler bygge på medianprisen fra fem andre lande, Canada, Storbritannien, Frankrig, Tyskland og Japan, hvor priserne på medicin alle er signifikant lavere.

Samtidig skal det åbne for at sekretariatet for Health and Human Services kan forhandle priser i Medicare part D, et program, som hjælper forbrugere med at betale for medicin og endelige skal det også lægge lov på et forbud mod, at amerikanere kan købe medicin til lavere priser i eksempelvis Canada.

Medicinalvirksomheder øger priserne på hundredvis af lægemidler

Indkøbsorganisationer jubler over Trumps tiltag mod høje medicinpriser

Amerikansk budgetkrise kan have store konsekvenser for biotekselskaber 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier