MedWatch

Eli Lilly opretter hjemmeside, hvor patienter kan udregne medicinpriser

På en nyoprettet hjemmeside kan amerikanerne udregne, hvor meget de skal betale for Eli Lillys diabetesmiddel Trulicity, og flere midler kommer til siden senere på måneden.

Foto: Ritzau Scanpix/Vincent Kessler

Medicinalselskabet og Novo Nordisk-konkurrenten Eli Lilly forsøger sig nu med et helt nyt niveau af åbenhed over for patienterne, når det kommer til selskabets medicinpriser.

Det skriver branchemediet Fiercepharma.

Eli Lilly har oprettet en hjemmeside ved navn lillypricinginfo.com, hvor amerikanske patienter kan angive deres sundhedsforsikringer og udregne et estimat af, hvad de skal betale for Eli Lillys lægemidler.

I første omgang kan patienter kun udregne prisen på Eli Lillys diabetesmiddel Trulicity, men selskabet vil tilføje flere midler til siden over den næste måned.

Eli Lilly har i denne uge skudt gang i en tv-reklame for Trulicity, som opfordrer amerikanerne til at besøge den nye hjemmeside, og er dermed ifølge Fiercepharma det første medicinalselskab, som lægger sine priser frem i en reklame på amerikansk tv.

Eli Lillys træk kommer efter, at amerikanske politikere blandt andet har foreslået en lovændring, som vil påkræve, at medicinalfirmaer inkluderer et prisskilt i deres reklamer for medicin.

Samtidig har den amerikanske præsident Donald Trump svoret at gøre op med det amerikanske sundhedssystem og sænke priserne på medicin i USA.

USA's politikere barsler med ny lov: Reklamer for medicin skal indeholde en pris

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier