MedWatch

Lundbeck-partner opjusterer forventningerne

Den japanske medicinalkoncern Takeda, som er partner med Lundbeck på depressionsmidlet Tintellix, har haft så godt et kvartal, at ledelsen nu skruer op for forventningerne.

Foto: Shinji Kita/Kyodo News/AP

Den japanske medicinalvirksomhed Takeda, der er partner til danske Lundbeck, har sammen med et indtjeningsmæssigt godt andet kvartal kunnet opjustere forventningerne til helåret.

Oven på et andet kvartal hvor Takeda har haft en driftsindtjening på 73,09 mia. yen mod ventet 59,58 mia yen. ifølge to estimater indsamlet af Bloomberg News, regner medicinalvirksomheden for helåret nu med at levere en driftsindtjening på 268,9 mia. yen mod tidligere ventet 201 mia. yen.

Opjusteringen var større end ventet hos analytikerne, der ifølge Bloomberg News havde regnet med en forventet driftsindtjening på 228,17 mia. yen.

Også salgsforventningerne er løftet, da Takeda for 2018 nu venter en omsætning på 1750 mia. yen mod tidligere lidt lavere 1740 mia. yen. Opjusteringen lever imidlertid ikke helt op til analytikernes forventninger, da de inden regnskabet havde ventet et salg over hele året på 1780 mia. yen.

Noget af Takedas salgsforventning er bundet op på udviklingen i salget af depressionsmidlet Trintellix, som er det middel, det japanske selskab samarbejder med danske Lundbeck om.

I andet kvartal solgte Trintellix for 17,5 pct. mere, end det gjorde i samme periode sidste år, fremgår det af Takedas halvårsregnskab.

Takeda vil sælge Shire-middel for at berolige EU

Familien bag Takeda kritiserer opkøb af Shire

Takeda sparer op til Shire-køb ved at lukke 1000 stillinger 

Mere fra MedWatch

Coloplasts nye skattedetaljer viser enorme nationale forskelle - Danmark blandt de laveste skatteopkrævere

Mens Coloplast betaler godt 20 pct. i effektiv skattesats herhjemme, lægger medicoselskabet næsten 40 pct. i skatteposen af sit overskud i Frankrig, viser nye detaljerede skatteoplysninger fra virksomheden. Størstedelen af medicoselskabets ansatte arbejder i Ungarn, hvor firmaet også betaler den laveste selskabsskat på bare 15 pct, men produktionen er lagt i landet af en række andre årsager, fortæller Coloplast.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier