MedWatch

Takeda sparer op til Shire-køb ved at lukke 1000 stillinger

Japanske Takeda lukker en afdeling i USA med 1000 ansatte som en del af selskabets forberedelser til megaopkøbet af Shire.

Takeda har bebudet, at op til 3400 ansatte skal fyres i det nye, kombinerede Takeda-Shire-selskab. Foto: Shinji Kita/Kyodo News/AP

Takedas mission om at overtage irske Shire i en handel til ca. 400 mia. kr. koster nu 1000 stillinger i selskabets afdeling i Chicago i USA.

Det skriver branchemediet Endpoints.

Takeda har besluttet at lukke afdelingen i Chicago og "konsolidere" arbejdsopgaverne ind i selskabets Boston-afdeling, såfremt handlen med Shire går igennem, fortæller en talsmand fra medicinalselskabet ifølge Endpoints.

Det er uvist, hvor mange fyringer, trækket medfører, men Takeda har i forvejen erklæret, at op til 7 pct. af det kombinerede selskabs omkring 49.000 arbejdspladser skal skæres væk, hvis og når handlen går igennem.

Det tilsiger, at op til 3400 medarbejdere i altskal fyres.

I Danmark annoncerede Takeda tidligere på året, at 100 stillinger ville blive nedlagt.

Takeda og Shires bestyrelser er blevet enige om en handel, men handlen mangler stadig aktionærers og konkurrencemyndigheders velsignelse. Ifølge Endpoints går handlen forventeligt igennem i begyndelsen af 2019.

Handlen har dog også modstandere, mest prominent i form af familien efter Chobei Takeda I, som stiftede Takeda. Familien mener, at de finansielle og menneskelige konsekvenser af Shire-opkøbet vil være "katastrofalt" for selskabet.

Familien bag Takeda kritiserer opkøb af Shire

Takeda sælger historisk hovedkvarter for at finansiere milliardopkøb

Takeda-aktionærer vil forhindre Shire-opkøb: "Det er topmålet af vanvid"

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier