MedWatch

Kåre Schultz syntes først Teva-jobbet var en dårlig idé – så lagde han sin plan

Tevas topchef Kåre Schultz var oprindeligt ikke imponeret af perspektiverne i at overtage direktørposten i selskabet, men bestyrelsens tilbud om frie hænder og en solid lønpakke overtalte ham, fortalte topchefen selv på et investormøde tirsdag.

Kåre Schultz, adm. direktør i Teva og tidligere adm. direktør i Lundbeck. | Foto: /ritzau/Ida Munch

Da Kåre Schultz først blev spurgt, om han ville tage jobbet som adm. direktør i det israelske medicinalselskab Teva, syntes han det lignede en rigtig dårlig idé.

Det fortalte han tirsdag via en Skype-forbindelse til et møde for småaktionærer i København, som Børsen har refereret.

Skepsissen skyldtes Tevas dengang styrtdykkende aktiekurs, faldende indtjening og snarligt udløbede patent på det storsælgende sklerosemiddel Copaxone. Alligevel blev den tidligere Lundbeck-direktør overtalt til at lave en analyse af Teva, som mundede ud i en plan om en omfattende omstrukturering, hvor 25 pct. af Tevas medarbejdere skulle fyres.

Bestyrelsen var med på planen, og dermed var fundamentet lagt for, at Kåre Schultz kunne blive den nye adm. direktør - på én betingelse:

"Så sagde jeg til dem, at desværre kan jeg ikke helt stole på jer, for I har ansat en fem-seks CEO's over de sidste otte år. Og I har fyret en del af dem, og I har en interim CEO i øjeblikket. Så I kommer til at betale mig noget up front, således at hvis I synes, jeg er en dårlig mand til jobbet om et halvt år eller et år, så er det jer, der ser dumme ud, og ikke mig," sagde Kåre Schultz ifølge Børsen.

Alene Kåre Schultz' underskrift på kontrakten kostede Teva 120 mio. kr., mens ekstra bonusser ved tiltrædelsen løftede topchefens samlede forudbetaling op på 200 mio. kr.

Siden Kåre Schultz tog over som topchef, er Tevas aktie til gengæld steget 63 pct., hvilket svarer til, at selskabets aktionærer er blevet 57 mia. kr. rigere siden ansættelsen.

Teva er blevet 57 mia. kr. mere værd under Kåre Schultz

Kåre Schultz: Forbyd skjulte medicinrabatter

Kåre Schultz: "Jeg skal have gælden ned, så jeg kan holde mere af mit job" 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier