MedWatch

Teva er blevet 57 mia. kr. mere værd under Kåre Schultz

Teva-aktien har oplevet stor fremgang, siden Kåre Schultz tiltrådte som adm. direktør.

Foto: Lundbeck/PR

Den israelske lægemiddelproducent Teva med danske Kåre Schultz i spidsen har fået en vigtig brik på plads i forhold til genopretningen af den gældsplagede medicinalkæmpe.

Fredag fik Teva og partneren Celtrion tilladelse af den amerikanske myndighed FDA til at markedsføre migrænemidlet fremanezumab i USA.

Godkendelsen kom i hus i andet forsøg.

»Afvisningen af den oprindelige ansøgning var et hårdt slag for Teva, investorerne og en forhindring for, at topchef Kåre Schultz tidligere snarere end senere kunne høste effekterne af sin turn-around plan, som inden for de kommende år skal forvandle Teva fra en vingeskudt gældsramt dinosaur til genkommen udbytteaktie,« skriver Per Hansen, investeringsøkonom i onlinebørsmægleren Nordnet, i en kommentar.

Ser man på aktiemarkedet, tror investorerne på, Kåre Schultz' turn-around plan vil lykkes. Da Kåre Schultz kom til Teva i november 2017 lå kursen på den aktie, der er noteret i New York, på 14,02 dollars stykket. Dermed havde Teva en markedsværdi på 14,3 mia. dollars.

Fredag lukkede Teva-aktien i New York i en kurs på 22,85 dollars stykket, hvilket giver en markedsværdi på 23,2 mia. dollars. Kursstigningen under Kåre Schultz lyder dermed på næsten 63 pct., og markedsværdien af Teva er steget med næsten 9 mia. dollars, svarende til 57 mia. kr.

Nyheden om godkendelsen kom, efter at handlen i New York var stoppet. Men i det såkaldte eftermarked steg kursen med 6 pct.

Fremanezumab, der har fået handelsnavnet Ajovy, skal kæmpe om andele på et marked, som ifølge analytikerne vil kunne nå op på 5-10 mia. dollars i løbet af fire til fem år. Derudover har Teva også godkendelsen i hus til Tourette-midlet Austedo. Samtidig er selskabet på plads i forhold til at kunne reducere omkostningerne og endelig er prispresset aftagende.

»Der er flere ting som falder i hak for Teva. Kombinationen af lavere omkostninger, som for alvor vil vise sig de kommende kvartaler, et aftagende prispres på generika og succesfuld lancering af nye produkter, gør Teva og Kåre Schultz turn-around stadig mere realistisk,« skriver Per Hansen, der selv er Teva-aktionær.

Teva får godkendt nyt migrænemiddel i USA 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier