MedWatch

Teva får godkendt nyt migrænemiddel i USA

Den amerikanske lægemiddelstyrelse, FDA, har givet Teva markedsføringstilladelse til migrænemidlet Ajovy.

Foto: Dan Balilty/AP/POLFOTO/arkiv

Teva, der har danske Kåre Schultz som topchef, har fredag fået de amerikanske myndigheders godkendelse til en injektionsbaseret migræneforebyggelse.

Midlet, der har fået handelsnavnet Ajovy (fremanezumab), er et af fremtidens helt store håb for det israelske medicinalselskab, hvor det skal tage over sklerosemidlet Copaxone, der er gået af patent.

Kåre Schultz har tidligere givet udtryk for, at midlet efter en bekostelig lancering fra 2020 vil kunne bidrage positivt til selskabets indtjening. Ifølge Bloomberg spås et salg på omkring 500 mio. dollar i 2022.

Fremanezumab tilhører klassen af såkaldte CGRP-hæmmere (calcitonin gene-related peptide), hvor man søger at hæmme CGRP-receptoren, som spiller en rolle i overførslen af smerte. Teva er dog langt fra det eneste medicinalselskab, der har kastet sig over CGRP-hæmmere, da også Eli Lilly har galcanezumab, Alder BioPharmaceuticals har eptinezumab og Amgen og Novartis har Aimovig, der blev godkendt til brug i USA i maj.

Godkendelsen kommer på baggrund af data fra to fase 3-forsøg, der hos patienterne har ført til færre sygdomsdage.

Ajovy findes i som både en månedlig og kvartalsvis behandling.

Teva står foran vigtig eksamen Teva satser på godkendelse af migrænehåb i næste måned  Teva satser på migrænelancering i det tidlige efterår

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier