MedWatch

Myndigheder finder nyt uønsket stof i forurenet blodtryksmiddel

De amerikanske og europæiske sundhedsmyndigheder har fundet endnu et uønsket, kræftfremkaldende stof i blodtryksmidlet valsartan fra den samme kinesiske fabrik, som startede hele misæren om det forurenede middel.

Foto: Thomas Borberg/POLFOTO/arkiv

Forureningen af blodtryksmidlet valsartan hos den kinesiske producent Zhejiang Huahai viser sig nu at være mere omfattende end tidligere antaget.

Både de amerikanske og de europæiske sundhedsmyndigheder, FDA og EMA, skriver således, at der er fundet endnu et forurenende stof i blodtryksmidlet fra den kinesiske producent.

Det drejer sig om stoffet N‑nitrosodiethylamin (NDEA), som ifølge FDA og EMA er kræftfremkaldende, og som er fundet i flere partier af Zhejiang Huahais valsartan.

Tidligere har sundhedsmyndighederne opdaget forurening med stoffet N-nitrosodimethylamin (NDMA) i valsartan fra Zhejiang Huahai, som derfor har beordret midlet tilbagekaldt.

Myndighederne mener, at både forureningen med NDEA og NDMA er opstået ved en utilsigtet kemisk reaktion i produktionen.

Zhejiang Huahai var den første producent, som fik konstateret forurening i sin valsartan, men siden har sagen bredt sig.

Også den indiske producent Hetero Labs, som sælger sit valsartan under navnet Camber Pharmaceuticals, og den kinesiske producent Zhejiang Tianyu, har solgt forurent valsartan, og er derfor underlagt tilbagekald.

FDA og EMA er nu ved at undersøge, om der også er NDEA i andre producenters valsartan. Ifølge FDA er Zhejiang Huahais NDEA-forurenede valsartan blandt andet solgt af det indiske medicinalselskab Torrent Pharmaceuticals.

FDA skosede kinesisk fabrik et år før opdagelsen af forurenet blodtryksmiddel

Myndigheder opdager forurening hos endnu en producent af blodtryksmiddel

Tilbagekaldelse af blodtryksmiddel breder sig: Endnu en fabrik er forurenet

Lægemiddelstyrelsen tilbagekalder blodtryksmedicin fra blandt andet Orifarm

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier