MedWatch

Sverige åbner testcenter til udvikling af biologiske lægemidler

Den svenske regering har sammen med innovationsmyndigheden Vinnova investeret 71 mio. danske kr. i et nyt testcenter, der skal gøre vores naboer førende inden for biologiske lægemidler.

Foto: /ritzau/AP/Thibault Camus

Sverige vil være blandt de førende lande i verden inden for forskning og udvikling af biologiske lægemidler, og tirsdag indvier landets erhvervs- og innovationsminister Mikael Damberg det synlige bevis på ambitionen.

Det sker i byen Uppsala, hvor et nybygget 2500 kvm stort testcenter skal give selskaber - store som små - og forskere mulighed for at teste og verificere værktøjer og teknologier til produktion af biologiske lægemidler for at se, om produktionen kan opskaleres til industrielt niveau.

Testcentret af finansieret af den svenske regering og landets innovationsmyndighed Vinnova, der har givet henholdsvis 64 mio. og 7,1 mio. danske kroner til centret, der er opført i samarbejde med og i tilknytning til  GE Healthcare Life Science, der blandt andet vil være repræsentreret i centret til rådgivning inden for de biologiske processer i fremstillingen af lægemidler.

Det nye center er en pendent til  AstraZenecas Bioventure-klynge i Mölndal.

Sverige investerer stort i biologisk medicin 

GE starter svensk klynge til test af biologisk produktion 

Mere fra MedWatch

Headhunter: Afgående Leo-boss var et flop

Det var et fejlskud at ansætte Catherine Mazzacco som adm. direktør for Leo Pharma, vurderer headhunter, der ser afgangen som et naturligt skridt forud for børsnoteringen af Leo Pharma. Til at styre den proces i mål vil bestyrelsen efter alt at dømme skulle til udlandet for at finde den rette profil, lyder det videre.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier