MedWatch

GE starter svensk klynge til test af biologisk produktion

GE Healthcare vil med hjælp fra den svenske regering åbne en ny innovationsklynge i Uppsala, hvor både små og mellemstore virksomheder kan teste produktion af biologiske lægemidler. Regeringen smider et markant tocifret millionbeløb i projektet.

Foto: /ritzau/AP/Thibault Camus

Life science-afdelingen i teknologikoncernen General Electric og den svenske regering er gået sammen i et nyt samarbejde, der skal give både små og mellemstore virksomheder i Sverige mulighed for at teste deres produktion af biologiske lægemidler.

Det skriver det svenske medie LIFe-time.se, som udgives af den svenske lægemiddelindustriforening.

GE Healthcare Life Science og den svenske industriminister Mikael Damberg (S) annoncerede tidligere på måneden planerne for en ny innovationsklynge styret af selskabet i den svenske by Uppsala, skriver mediet.

Den svenske regering har forpligtet sig til at spytte 90 mio. svenske kroner i projektet, som vil blive placeret i nybyggede lokaler i Uppsala, der efter planen skal være klar til at tage i brug inden sommeren 2018. Her er planen i lighed med AstraZenecas Bioventure-klynge i Mölndal at opbygge et miljø for produktion af biologiske lægemidler.

Ved faciliteterne i Uppsala får svenske biotekvirksomheder mulighed for at teste deres produktion af biologiske lægemidler for at se, om produktionen kan udvides.

”Det er interessant, at vi her kan teste produktionen på en lille skala og undersøge, om den kan opskaleres til industrielt niveau. De store medicinalselskaber har selv sådan nogle faciliteter til deres produktion, men her kan små og mellemstore virksomheder teste sine innovationer,” udtaler Hans Enocson, der er adm. direktør for GE i Norden, ifølge mediet.

Både GE-direktøren og ministeren påpeger, at pilen efterhånden ser ud til at pege opad igen for den svenske life science-industri efter nogle mindre gode år for sektoren. Det skyldes blandt andet fornyet investorinteresse i sektoren i Sverige og en række målrettede tiltag fra regeringen, påpeges det.

 GE vil beholde life science-afdeling 

 GE vil sende saml-selv medicinfabrikker til hele verden 

 AstraZeneca vil finde danske samarbejdsprojekter 

Mere fra MedWatch

Snipr Biome-direktør glæder sig over FDA-særstatus

Med en fast track-status fra den amerikanske lægemiddelmyndighed, FDA, ser Snipr Biomes medstifter og adm. direktør, Christian Grøndahl, frem til mere kommunikation med lægemiddelmyndigheden om kandidaten SNIPR001, der nu potentielt også kan komme hurtigere på markedet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier