MedWatch

Analytikere uddeler ros til Kåre Schultz: "Tevas ledelse er blevet handlingsorienteret"

Medicinalanalytikere hos nogle af de store internationale investeringsbanker er imponerede over det arbejde, danske Kåre Schultz har leveret i Teva indtil videre og mener, at en turnaround er på sporet.

Foto: Cecilie Smetana/Polfoto/Arkiv

Danske Kåre Schultz har allerede i sin tid i Lundbeck vist sig at være i stand til at genrejse et presset selskab og forbedre dets indtjening.

Det er også opgaven i hans nuværende job som topchef i israelske Teva, men opgaven er her markant større og mere udfordrende, og ikke alle har været overbevist om, at han kunne løfte den ligeså ubesværet.

Men analytikere fra store internationale investeringsbanker er nu ganske optimistiske omkring Teva og imponerede over det arbejde, Kåre Schultz har leveret, siden han trådte til sidste efterår.

Det skriver FiercePharma.

Ifølge mediet mener Jami Rubin, analytiker i Goldman Sachs, at Teva nu "ledes af handlingsorienterede ledere med en hurtig og klar vej til generejsning." Det skrev hun i en note til bankens kunder efter et møde med Kåre Schultz og resten af Teva-ledelsen for nylig, og analytikeren kalder det "et markant skifte" fra den "ret reaktionære og retningsløse" stil, man så under tidligere Teva-topchef Erez Vigodman.

Goldman Sachs har siden december haft en købsanbefaling på Teva-aktien til trods for de fortsatte problemer Teva står over for med pres på priserne på generiske lægemidler, kopikonkurrence til kerneaktivet Copaxone mod sklerose og ikke mindst en gigantisk gæld efter opkøbet af en generikaforretnign fra Actavis for nogle år siden.

Kåre Schultz kaldte tilbage i januar på en konference arrangeret af JPMorgan Tevas tidligere stil med at vokse gennem opkøb for "meget suboptimal i forhold til omkostningseffektivitet".

"Teva plejede at fokusere på at maksimere omsætningen i generikaforretningen i troen om, at hvis du maksimerer omsætningen, så falder alt andet på plads og du får fantastisk lønsomhed," sagde den danske direktør ifølge Fiercepharma og tilføjede, at man "altid skal maksimere driftsindtjeningen".

Det er netop hvad han nu har for øje, og det skal ske gennem en sparerunde, der skal fjerne 14.000 stillinger på tværs af orgnisationen og nedbringe de årlige omkostninger med 3 mia. dollars, så man kan få høvlet af gælden og øget profitten. Og den plan mener både Jami Rubin og Vamil Divan fra Credit Suisse er godt på vej til at lykkes, skriver mediet.

Kåre Schultz: Gældsbyrde og kompleksitet adskiller Teva fra Lundbeck 

Kåre Schultz tror på effekt af generika-opsang  

Danskere har investeret 695 mio kr i Kåre Schultz  

Teva kan spare en kvart milliard på skatten ved at flytte amerikansk hovedkvarter 

Mere fra MedWatch

Forsøgsordning med risikodeling ender med vag konklusion

Lægemiddelstyrelsen har nu evalueret forsøgsordningen med risikodeling på lægemiddelområdet, men det sparsomme erfaringsgrundlag og påvirkningen fra covid-19 gør det svært at drage håndfaste konklusioner, lyder det fra Lægemiddelstyrelsen.

Europæisk laboratorienetværk skal sikre bedre data

Et nyt netværk af "referencelaboratorier" som led i EU's sygdomsforebyggelse skal bane vejen for bedre data. Der er stadig plads til forbedring, når der skal forberedes på fremtidige pandemier, siger Europa-Kommissionen til MedWatch.

Patientdata fra den 'virkelige verden' dokumenterer langtidsvirkning af vacciner fra ALK

I det største studie nogensinde af sin art dokumenterer patientdata fra den 'virkelige verden' langtidsvirkning i op til ni år af vacciner fra ALK. Hidtil har det ikke været muligt at vise i almindelige kliniske studier, hvor opfølgningsperioden er kortere, og den ny viden kan blive en krumtap i ALK’s dialog omkring pris og tilskud med myndigheder og betalere.   

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier