MedWatch

Kåre Schultz tror på effekt af generika-opsang

Det vakte stor opsigt, da Kåre Schultz leverede et udfald mod rabatkravene fra de amerikanske medicinindkøbere, men det kan måske se ud som om, at det har haft effekt.

Foto: /ritzau/Jens Dresling

I forbindelse med Tevas omfattende spareplan (19 mia. kr. stor), meldte selskabets nye danske topchef ud, at man ikke længere ville bøje sig for rabatkravene fra de amerikanske medicinindkøbere. For det kunne kun ende ud i kapløb mod bunden.

Det skriver Berlingske.

Budskabet vakte en hel del opsigt, da Teva er den største leverandør af kopimedicin i USA, men nu omkring seks måneder senere, siger Kåre Schultz, at opsangen ser ud til måske at have haft en effekt.

”Går vi pludselig ud og siger, at det der med bare hele tiden at sige ja til at sætte priserne ned, er faktisk ikke så smart, fordi vi er nødt til at få en fair pris, så vi ikke taber penge, er det jo et vink med en vognstang til alle spillere i industrien om, at det var gået lidt for vidt med de prisreduktioner. Det vil vi i hvert fald ikke spille med på,” siger Kåre Schultz.

Eksterne analyser af prisklimaet for første kvartal viser, at prisstemningen er anderledes positiv for industrien i forhold til samme periode sidste år. Og en vending er da også påkrævet for Teva, der har været meget hårdt presset af indkøbernes krav overfor generisk medicin.

Orifarm-chef kalder Kåre Schultz' prisstrategi for "ønsketænkning"

Kåre Schultz: Vi vil ikke længere give rabat, bare fordi folk beder om det

Teva lukker israelsk fabrik 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier